El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Gandia reubicarà una obra d'Antoni Miró perquè "no s'entén"

L'escultura no ha generat controvèrsia entre els veïns i veïnes de Gandia en cap moment./ AM
L'escultura '25 d'abril 1707' presideix la redona de l'entrada nord de la localitat

Ara fa uns dies l'alcalde de Gandia Arturo Torró (PP) va anunciar la retirada de l'obra '25 d'abril 1707' d'Antoni Miró, ubicada a la redona de l'entrada nord de la capital de la Safor. Segons el diari Levante EMV, l'artista alcoià ja s'ha mostrat contrari a la retirada i reubicació de l'obra, la qual va ser pensada per ocupar aquest lloc concret, tot advertint la dificultat del seu trasllat

Ara fa uns dies l'alcalde de Gandia Arturo Torró va anunciar la retirada de l'obra '25 d'abril 1707' d'Antoni Miró, ubicada des de 2006 a la redona de l'entrada nord de la capital de la Safor.

D'entre els motius esgrimits per l'alcalde popular, va destacar que l'obra de Miró restava visibilitat a l'entrada del poble i que molta gent "no entén" el seu significat, malgrat tractar-se d'una fita molt important pels valencians com va ser la batalla d'Almansa, durant la qual van perdre els nostres furs.

Arturo Torró ha encomanat a dues regidores de l'Ajuntament, del PSPV i Compromís, buscar una nova ubicació a l'escultura '25 d'abril 1707' d'Antoni Miró. El mateix artista, qui encara no s'ha reunit amb l'alcalde de Gandia per debatre la qüestió, diu que la seua obra va ser pensada per aquest lloc en concret.

Segons el diari Levante EMV, l'artista alcoià s'ha mostrat d'entrada contrari a la retirada i reubicació de l'obra, la qual -com dèiem- va ser pensada per ocupar aquest indret, tot advertint la dificultat del seu trasllat. A més, Miró avança que farà "tot el que legalment estiga en la nostra mà per a evitar que la retiren, una decisió que sembla obeir només a un capritx. L'escultura està assumida pel poble i s'ha escrit, reproduït i documentat molt. No ha generat cap conflicte. I va ser feta expressament per al lloc on està, pensant en l'entorn i en la perspectiva, perquè es puga veure el campanar", assenyala el creador.