El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Gaudeix de les Jornades de diversitat i igualtat organitzades per l'Associació Cultural Engafat d'Ibi

S'ha posat en marxa el projecte “Finestres Obertes”, a la diversitat i la igualtat.

Durant aquest Hivern, la nova Associació Cultural d'Ibi, Engafat, ha organitzat les I Jornades de diversitat i igualtat que giren entorn de les Festes d'Hivern junt amb el Col·lectiu Saginosa i en col·laboració amb l'àrea d'Igualtat de la regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament d'Ibi.

Aquesta nova associació cultural Iberuda, Engafat, va nàixer a Ibi fa quasi un any i ara són desenes els artistes adherits a aquesta iniciativa compromesos amb l'art, la cultura i la creativitat. L'objectiu de l'associació és el de portar l'art, la cultura i moltes de les seues expressions al carrer, al públic, perquè se sàpien, es coneguen i es gaudisquen.
Ara amb l'ocasió de les Festes d'Hivern d'Ibi, l'associació, a la col·laboració del Col·lectiu Saginosa i l'àrea d'Igualtat de la regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament d'Ibi, tindran com a protagonistes de les seues accions als principals actes de les festes, com són Tapats, Enfarinats, Dansa i el ja tradicional Ball del Bigay, que prové arran del Ball del Virrei; generant espontàniament accions diverses entorn de la tradició, nodrint-la i complementant-la.
A més s'ha posat en marxa el projecte “Finestres Obertes”, a la diversitat i la igualtat. Se situa al carrer Major i carrer Empedrat i, en finestres tapiades com a llenços, diversos artistes estan plasmant les seues creacions, impulsant d'aquesta manera, al seu torn, una exposició urbana permanent.
Per a seguir amb les activitats, el pròxim 27 de desembre, a les 20.30 hores, en la seu del Col·lectiu Saginosa tindrà lloc la presentació del segon número del “Mometh Fanzine”. Es tracta d'una producció alternativa, en la qual llueix el col·lectiu.
Al dia següent, el divendres 28 de desembre tindrà lloc el Taller de danses a les 12.30 hores; la tradicional llegumà a les 14.00 h i el taller de Tapats a les 16.00 h; totes elles en la seu del Col·lectiu Saginosa, i totalment obertes als qui vulguen participar.
A més, hi haurà llocs de trobada musical amb els Dj. Set Fem Blanc i Marco Herbert durant la realització de les activitats en Saginosa, així com sessions vespertines i nocturnes
per a celebrar el ja tradicional Ball del Bigay, amb Dj. RGB i Valdivia76ers, a les 19.00
hores en Els Arge, i Les Xiques del Temps i Els Koplowitz, a les 23.00 hores, de nou
en Els Arge.
Vine a Ibi a descobrir molt més sobre les activitats d'aquesta associació.