El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Genera l'ambient adequat per aconseguir la foto perfecta del teu nadó

Imatge: Aitana Coll

La fotògrafa Aitana Coll, especialitzada en sessions amb nadons, ens dóna alguns consells per aconseguir la millor foto.

Els primers sis mesos de vida passen com un vol, i els nadons canvien tant i tan ràpid, que de vegades és molt difícil aconseguir una foto que reflectisca tota la tendresa que rodeja el teu fill. Els mòbils ens han facilitat les coses i fan de manera automàtica molts dels ajustos necessaris per a aconseguir una bona foto, però pateix de dos mancances importants: ens ompli de moltes fotos digitals que poques vegades arriben al marc del saló, i no substitueixen l'ull expert d'un fotògraf.

Aitana Coll fa sessions de seguiment des del principi de l'embaràs fins al primer any del nadó

Tot i això, sempre hi ha coses externes que podem fer per a millorar la foto. Aitana Coll, fotògrafa alcoiana experta en sessions amb nadons, explica que l'ambient és molt important. Es necessita una habitació amb amples finestres i molta llum natural, i preferiblement decorada amb colors suaus. Amb un nadó de pocs dies, Aitana recomana paciència. Ella destina unes quantes hores a una sessió, preferiblement als matins, per tal d'aconseguir que pares i fill estiguen tranquils i relaxats. Per a mantindre al nadó en un bon estat de relaxació mentre dorm, Aitana explica que és molt útil el conegut com soroll blanc, que es pot aconseguir amb un secador de mà o una aspiradora.

 

L'estudi d'Aitana Coll està pensat per aconseguir el miilor resultat en la foto.

Quan els xiquets passen dels sis mesos i ja es mantenen asseguts, la cosa canvia. Ací ja es tracta de fer sessions més ràpides on el xiquet estiga entretingut. Un bon truc és enganxar un xicotet peluix al mòbil, a prop de l'objectiu sense que el tape, perquè s'entretinga mirant directament a càmera. I si ja caminen, la millor opció, com explica Aitana Coll, és a l'exterior, on se senten lliures, puguen jugar i estiguen entretinguts. Ací no es tracta tant de mirar atentament a càmera sinó de pillar-los desprevinguts, per aconseguir fotos molt naturals.

Ací pots vore aquestes i moltes altres fotografies d'Aitana Coll