El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Generalitat llança una guia amb orientacions per a la criança de fills durant el confinament

S'anomena 'Ens quedem a casa' i ha estat el·laborada per la Conselleria d'Educació i el Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana (COPCV) amb orientacions i pautes dirigides a les famílies amb fills i filles en edat escolar.

L'objectiu de la guia és ajudar les famílies a fer front a la situació de confinament en el domicili amb els seus fills i filles a causa de l'estat d'alarma decretat per a fer front al coronavirus COVID-19. Inclou consells per a afavorir el desenvolupament saludable dels xiquets, xiquetes i joves, atenent les seues necessitats cognitives, afectives i socials.

Andrea Ollero, vocal del COPCV i coordinadora de l'equip de psicòlogues clíniques i educatives que han elaborat la guia, ha comentat: "Quedar-se a casa pot ser una oportunitat d'aprenentatge i desenvolupament general. El context familiar és diferent de l'escolar, però els xiquets, xiquetes i adolescents poden continuar millorant les seues habilitats i competències. Sentint-se bé estaran més oberts a l'aprenentatge". Descarrega la guia a través d'aquest enllaç.

La col·laboració d'Educació i el COPCV també inclou l'assistència psicològica gratuïta a distància a les famílies en temps del COVID-19, en el cas que la necessiten, a través del telèfon 960 450 230.