El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Gerard Fullana, diputat per Compromís:

Gerard Fullana amb el portaveu de Compromís Alcoi, Màrius Ivorra/AM

El diputat per Compromís visita diferents municipis de l'Alcoià i el Comtat

Les subvencions per a obres sostenibles de la Diputació han passat enguany per un gran debata abans de ser aprovades. Per a Fullana, si desapareguera l'aparell polític de la Diputació, les ajudes arribarien millor als pobles.

Gerard Fullana és regidor en Xaló per Compromís, i en l'actual legislatura, diputat per Compromís a la Diputació d'Alacant. I tot ser un dels polítics que forma part de "l'aparell polític" de la Diputació, no es talla a l'hora de dir que "les Diputacions no tenen sentit". I posa com a exemple les recents subvencions sostenibles que la Diputació reparteix pels pobles, i on Compromís ha apostat per aconseguir que es donen per raons objectives i no a dit.

Gerard Fullana explica que un dels objectius clars de Compromís des que han accedit a la Diputació és "lluitar contra una frase que pareixia molt normal fins ara, eixa de 'quien parte y reparte se queda con la mejor parte'. En la Diputació, PP i PSOE primaven a uns municipis davant d'altres, i nosaltres volem criteris objectius per a tots". Fullana diu que "són subvencions nominatives, a dit; ara parlen de subvencions singulars... té diversos noms però és una cosa lletja, i a banda de no ser justes, són irregulars". Així, Compromís va dur als tribunals el repartiment d'enguany de les inversions sostenibles, una acció que ha provocat el debat a la Diputació i que finalment ha acabat amb l'arxivament de la causa però el repartiment diferent de les ajudes: "estem satisfets perquè implica que s'han repartit en 90 municipis i no en 5 o 6. I molts dels municipis afavorits, són d'aquesta comarca".

Però tot açò per a Fullana demostra que "l'aparell polític de les diputacions no té absolutament cap sentit més enllà que provocar les injustícies que està provocant. Si els diners arribaren directament els municipis botant-se el filtre pervers de la diputació, tots guanyaríem. Perquè, algú creu que alcaldes com el d'Alcoi poden desenvolupar la tasca d'alcalde i Diputat?". Fullana distingeix entre l'aparell 'polític' i el 'tècnic' dins la diputació, i creu que el cos de funcionaris i tècnics sí que és necessari, i "haurien de dependre d'una altra administració, això no es posa en qüestió. Però si tancarem l'aparell polític, incloent-me a mi, els pobles rebrien més diners i de manera més justa".

Són unes declaracions que Gerard Fullana ha fet a Aramultimèdia, en la visita que fa a diferents municipis de l'Alcoià i el Comtat.