El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Gina Gisbert, l'alcoiana que ha creat un joc de cartes sobre el Camino de Santiago

Les creadores amb el joc./ Ultreia

Les il·lustracions van ser a càrrec d'una empresa alcoiana, l'Estudi Punts Suspensius.

A hores d'ara és complicat fer el Camino de Santiago per la situació que vivim. La pandèmia va accelerar un procés que ja estava enllestit i és que l'alcoiana Gina Gisbert ha conclòs un treball que va començar fa 4 anys. Juntament amb la llicenciada en Història de l'art i gallega, María Pardo, han creat el joc de cartes Ultreia, inspirat en la coneguda ruta que congrega més de 100.000 persones cada any.

El joc es pot aconseguir a aquesta tenda en línia i les seues creadores asseguren que des del primer moment ha tingut molt èxit, com demostra la seua campanya de micromecenatge.

Gina Gisbert explica que “com a grans jugadores que som, trobàvem a faltar un joc que tractara sobre el patrimoni, curiositats i tradicions màgiques de Galícia i les seues rutes Xacobeas i ens vam adonar que havíem de fer-ho nosaltres, conjumina moltes de les nostres grans passions”.

Encara que el joc és 100% producció gallega, ja que les cartes es van imprimir en el taller artesanal gallec Troquel Games, les il·lustracions van ser a càrrec d'una empresa alcoiana, l'Estudi Punts Suspensius.

 

El joc

Amb deu variats personatges, es pot recórrer les etapes del camí i segellar la Credencial sempre que reunisca un mínim de cartes d'allotjament, menjar, festes, tradició, monuments i els destins finals (Fisterra o el mateix Santiago).

Entre els personatges que els pelegrins poden escollir estan Claudine LeJubiler, la jubilada que carrega amb massa equipatge en la seua motxilla, Will Yates, l'empresari estressat que fa el camí per a invertir en albergs, o Aluna Liceu, l'estudiant perduda que peregrina buscant respostes. Per a fer el camí més divertit i enrevessat, tal com és el real, els jugadors també poden llançar o rebre els “meigallos”, cartes de màgia i encanteris que ajuden a arribar a Santiago o a vegades allunyen al pelegrí del seu destí final.