El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Rubén Lledó, periodista

Rubén Lledó

'Glòria' als talls de carreteres

La borrasca amb el malnom 'Glòria' pareix que no acaba d'abandonar-nos. Per a una família, de segur que no se n'anirà mai: la de la dona que ha mort en caure la seua casa mentre estava dins. Servisquen aquestes línies per a donar suport a la família i als seus coneguts en aquests moments tan complicats.

El passat dilluns 20 de gener s'alçàvem amb la notícia sobre que Alcoi tornava a estar incomunicada en tots els accessos. Durant les primeres hores del matí, a Alcoi no es podia entrar ni eixir malgrat la gran quantitat de pluja i neu que havia caigut durant la matinada feia poques hores.


La decisió per part de l'Ajuntament d'Alcoi de tallar tots els accessos, especialment la sortida d'Alcoi per l'A7, pareix que no va agradar a tothom. Des de la Federació d'empresaris de l'Alcoià-Comtat (FEDAC) afirmen que "era evident que la carretera era transitable". Afirmació molt discutible. 


FEDAC va fer aquestes declaracions ja de vesprada quan la situació era millor. El consistori va decidir tallar tots els accessos en el moment que les classes estaven suspeses a tots els nivells, els parcs estaven tancats, l'autobús urbà estava fora de servei i es tenia un apilament de sal de 16 tones per utilitzar en cas que fóra necessari.


A les carreteres de les comarques hem tingut més sort que a les vivendes particulars i no s'ha hagut de lamentar cap víctima mortal. I si el consistori no haguera tallat la sortida de l'A7 en destinació Alacant? I si hagueren eixit gran quantitat de vehicles direcció nord o sud? I si..? Preferisc no trobar resposta a les preguntes, abans que els accessos estigueren oberts. La seguretat, el primer.