El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Gonvarri compra l'empresa Flinsa d'Ibi

La companyia fabrica tub d'acer per al sector del automòbil i factura més de 37 milions d'euros

Gonvarri, grup controlat per la família Riberes, ha tancat la compra de Flinsa.  L'empresa d'Ibi està dedicada a produir tires i tubs d'acer per a diferents sectors, especialment el de l'automòbil. Flinsa va ser fundada en 1975 i empra a 120 persones. Gonvarri Steel Services (GSS), una de les dues divisions de Gonvarri Steel Industries, va facturar 3.350 milions l'any passat a través dels múltiples negocis de transformació de l'acer.

Flinsa, per la seua banda, va facturar al 2016 una xifra que superava els 37 milions d'euros i declarà benefici de 4,5 milions al Registre Mercantil.  El focus principal del seu negoci és el sector d'automoció, que sempre demana estar a l'avantguarda en materials i qualitat. Els tubs fabricats a Ibi s'utilitzen en els reposacaps dels cotxes i també com a armadura del quadre dels comandaments. 

La companyia iberuda exporta tubs de seients del Dodge RAM fabricat a Estats Units i també, per citar a altra marca, ha sigut l'encarregada de realitzar l'estructura dels seients d'un model de Porsche. Parlem de tubs elaborats amb acer multifase de més d'1.000 megapascals de resistència. Fins i tot, al seu moment enginyers de Porsche, empresa alemanya d'automòbils esportius d'alta gamma, visitaren les instal·lacions de Flinsa. A més del sector de l'automòbil, Flinsa ha produït els tubs d'acer per a construir les estructures metàl·liques dels somiers i canapès de Flex i Pikolín

Història de Flinsa
Flinsa fou fundada al 1975 per Blas Gutiérrez com a empresa de laminació en fred de fleixos d'acer. Com a eix fonamental del procés, des dels seus orígens, l'empresa familiar compta amb un tren de laminació freda en cambra reversible de 420 mm de taula, diverses cisalles longitudinals i forns. En 1988, Flinsa va emprendre la tasca d'ampliar la seua gamma de productes amb la fabricació de tubs d'acer soldat per alta freqüència. Entre les raons d'aquesta decisió es troba el fet que la matèria primera de partida per al tub és el fleix, del que ja tenien una dilatada experiència tècnica. Al 2007 s'inicia l'activitat de la nova planta, que duplicava el tamany de l'empresa. Quatre anys després començà la fabricació de la gamma de productes inoxidables, fleixos i tubs, sota la marca Flinox, així com el tall i perforació per làser. Les instal·lacions actuals de Flinsa tenen una grandària de 38.000 metres quadrats. 

Escrit per Raül Pina