El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Govern i oposició s'enfronten pel repartiment d'entrades al Teatre Calderón

Pati de butaques del Teatre Calderón durant la recent cerimònia dels premis 9 d'octubre.

El prec presentat per Guanyar Alcoi, on es demanava la cessió gratuïta d'entrades al Teatre Calderón per a col·lectius amb baixos recursos, no ha sigut acceptada pel govern.

Tens enfrontament el que s'ha viscut en el plenari d'aquest 4 de novembre entre el regidor de Cultura, Raül Llopis, i la portaveu de Guanyar Alcoi, Sandra Obiol. La raó, l'assistència protocol·lària dels regidors municipals als actes del Teatre Calderón, per a la qual es reserven 26 entrades en cada funció. Guanyar ha proposat que aquestes entrades se cedisquen a col·lectius amb baixos recursos. Llopis ha qualificat la proposta de "simplista, irresponsable i populista".

Així doncs, el regidor de Cultura ha defensat el repartiment gratuït d'entrades entre els membres de la corporació municipal. Per a Llopis, els regidors han d'assistir al Calderón com a part de les seues obligacions; una feina amb la qual poder auditar la tasca que es realitza des del Teatre, així com per a donar suport a les entitats socioculturals que fan ús de la instal·lació. El prec presentat per Guanyar no ha sigut acceptat, el qual a ulls del regidor és part d'una "política d'aparador".

Obiol ha respost amb duresa a Llopis, incidint en el fet que alguns membres de la corporació municipal no fan ús de les entrades cedides, i que per tant aquestes queden en desús. "Hauríem de preguntar en cada comissió informativa quantes voltes es fa ús d'aquestes entrades", ha assegurat la portaveu de Guanyar.

Obiol també ha fet referència a la diferència de renda mitjana disponible a Alcoi per a defensar que els membres de la corporació assumisquen el cost de les entrades. Al·ludint a les dades de l'Agència Tributària, des de Guanyar informen que la renda mitjana en Alcoi és de 18.000 euros al mes, i en el cas del sou dels regidors a temps complet el més baix és de 38.000 euros.