El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Gràcies a la tasca mediadora de l'OMIC d'Alcoi s'han recuperat 7236 euros

Gràcies a la tasca mediadora de l’OMIC d’Alcoi s’han recuperat 7236 euros / Ajuntament d'Alcoi
S'ha resolt el 37% dels expedients oberts per reclamació i el 56% estan en tramitació

231 reclamacions són les que s'han hagut de tramitar per tancar els expedients de reclamació i amb la tasca de mediació de l'OMIC s'han recuperat 7236 euros.

L'Oficina Municipal d'informació (OMIC) treballa per la prevenció i protecció dels consumidors i de les 231 reclamacions que tenien s'han tancat 86 i 130 estan en tramitació. Aquesta tasca ha permés recuperar fins a 7236 euros durant el primer semestre de l'any.

Maria Baca, regidora de Consum, diu que "des de l'OMIC s'intenta promoure entre la ciutadania el coneixement dels seus drets per tal d'evitar els possibles fraus o enganys. El nostre objectiu principal és denunciar aquestes situacions i recuperar, tant com siga possible, allò que han perdut els nostres consumidors. Per a això, l'Ajuntament disposa d'un equip tècnic especialitzat en aquestes qüestions, fent una gran tasca vetllant pels interessos dels ciutadans".


L'increment de les reclamacions per frau al consumidor en la contractació de serveis com les companyies telefòniques, o companyies de gas o electricitat estan sent un problema grau vist que el nombre d'afectats per visites de comercials a domicili és cada vegada més nombrós, però des de l'OMIC es pot solucionar tal com estan fent.


Gràcies a la bona tasca que ha fet l'OMIC totes aquestes reclamacions estan en tramitació amb una alta taxa d'èxit.