El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Gran acollida al primer acte del grup de treball per la recuperació de la Memòria Històrica de Cocentaina

Gran acollida al primer acte del grup de treball per la recuperació de la Memòria Històrica de Cocentaina /GTRMC
L’esdeveniment ha consistit en una conferència a càrrec de José Miguel Santacreu Soler i la projecció del documental ‘Castigats’

Nombrós públic assistent de tots els àmbits socials i culturals de la Vila en l'acte organitzat pel grup de treball per la recuperació de la Memòria Històrica de Cocentaina compost d’una conferència i una projecció documental.

El grup de treball per la recuperació de la Memòria Històrica de Cocentaina ha organitzat conjuntament amb la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Cocentaina, la Càtedra Interuniversitària de Memòria Democràtica de la Comunitat Valenciana i la Seu de Cocentaina de la Universitat d’Alacant, el seu primer acte, el passat dimarts 27 de març en la Casa de la Joventut de Cocentaina.

Els assistents de tots els àmbits socials i culturals de la Vila han gaudit de la conferència ‘Sobreviure a la repressió franquista’ a càrrec de José Miguel Santacreu Soler, catedràtic de la Universitat d'Alacant, especialista en Història d'Espanya Contemporània i a més d’una projecció documental ‘Castigats’, que tracta les vivències de vàries persones que van patir la dictadura.

Després d’aquestes dos activitats, el públic, ha participat en un animat col·loqui en el qual s'ha preguntat per molts temes relacionats amb la memòria històrica i l'ensenyament de la història als centres d'educació secundària.

A més, al mes d’abril, el dia 13 es presentarà una exposició sobre els Republicans Valencians i el dimecres 25 es projectarà el documental ‘Los hijos del silencio’.

I la pròxima reunió està prevista per al 3 de maig, per continuar realitzant més activitats.