El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Gran acollida del documental 'Els fills del silenci' per a la Recuperació de la Memòria Històrica i Democràtica a Cocentaina

Gran acollida del documental 'Els fills del silenci' per a la Recuperació de la Memòria Històrica i Democràtica a Cocentaina / GTMH
El passat 25 d'abril es van complir 311 anys de la derrota de la Batalla d'Almansa

El Grup de Treball per la Recuperació de la Memòria Històrica i Democràtica es consolida a Cocentaina amb la projecció del documental 'Els fills del silenci', el dia que es compleixen 311 anys de la derrota de la Batalla d'Almansa.

El passat 25 d'abril es van complir 311 anys de la derrota de la Batalla d'Almansa i el Grup de Treball per la Recuperació de la Memòria Històrica i Democràtica s'ha consolidat a Cocentaina amb la projecció del documental 'Els fills del silenci'.

Aquest documental està cedit per la Delegació de M.H. de la Diputació de València i s'ha pogut vorer el dia de la Diada que es considera un dia de commemoració de les llibertats perdudes del poble valencià, en coincidència amb el que es narra al documental, com els trets d’identitat de tantes dones  i homes valencians van ser desprestigiats i condemnats a l’ostracisme per part del franquisme.

L'acte ha començat amb la presentació inicial d'Eli Aleix, veïna de Cocentaina i coordinadora comarcal d’EU i el documental ho ha presentat, Rosa Pérez Garijo, diputada de Memòria Històrica per EU.

El documental és repàs cronològic des que esclata la guerra civil, els anys de la postguerra, la repressió i la dictadura, fins a arribar als anys de la transició.

Després de visualitzar el documental, hi ha hagut un debat en el qual, la major part del nombrós públic assistent ha coincidit en què l’eixida per la qual es va optar després de 40 anys de repressió, dictadura, franquisme, autarquia, misèria i por, la tan esperada transició, possiblement no es va poder fer d’altra manera, però això no vol dir que, avui en dia, no es diguen les coses pel seu nom i ficar els esdeveniments al seu lloc.

La pròxima reunió en la qual podran assistir totes les persones que vulguen, serà el dia 3 de maig a les 19.00 h., al Centre Social de Cocentaina.