El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Gran participació en el programa d'atenció prenatal i de primera infància d'Alcoi

Gran participació en el programa d'atenció prenatal i de primera infància d'Alcoi
El nombre de participants hi ha augmentat considerablement, en un total de 70 famílies noves

El programa d’Atenció Prenatal i Primera Infància creix any per any a Alcoi. Un total de 70 famílies noves són les que se sumen al programa que va començar en el 2016

El Programa d'Atenció Prenatal i Primera Infància a Alcoi, ha crescut molt quant a participació, un total de 70 famílies noves són les que se sumen al programa que va començar en el 2016, i sumen 9 grups en total. També, en els grups postnatals en el 2017 s'han creat 3 grups nous i ja són un total de 5. Per aquest motiu, la regidoria de polítiques socials ha duplicat la partida destinada a despeses del programa passant de 6.000 € a 12.000 €.

Aroa Mira, regidora de Polítiques Socials, diu que "és un programa capdavanter, que no es fa a cap altre municipi de la Comunitat Valenciana. L'objectiu del projecte és aconsellar a pares i mares al voltant de com desenvolupar una correcta atenció amb els xiquets des del primer moment del naixement i durant els primers anys de vida, estem molt satisfets perquè la valoració està resultant molt positiva per part dels participants, que cada vegada són més". 

Per altra banda, en el cas de suport a mares i pares especialment amb dificultats, que ha començat a funcionar durant 2017, s'hi han intervingut en 10 casos, i s'ha posat tots els recursos humans necessaris per a abordar la diversitat i complexitat dels casos.

El suport de la Conselleria de Sanitat i de la Universitat de València a aquest programa és molt important i gràcies a ells, s'ha comptat amb grans professionals com els pediatres, Rosa Jove, José María Paricio Talayero i Adolfo Gómez Papi, la psicologa perinatal, Sara Jort, Hendrik Vanechaute, psicomotricista, Inma Gandia, osteòpata pediàtrica, Pepa Inés Santamaria, cap de matrones de l'Hospital Verge dels Lliris, Josefa Beneito, psicòloga i sexòloga, Mamen Vercet, treballadora social i màster en musicoteràpia...

Les actuacions de l'Equip d'Atenció Prenatal i Primera Infància (APPI) se sustenten a partir dels últims descobriments científics que confirmen el paper crucial que exerceixen les experiències primerenques, especialment en els dos primers anys de vida.

Des d'APPI es duen a terme diverses intervencions de suport primerenc, el Programa 'Entendre el Bebé' i el programa de Prevenció Secundària adreçat a Mares i Pares amb dificultat social.