El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Gran participació en les primeres jornades de convivència d'Alcoi

Amplia participació en les primeres jornades de convivència d'Alcoi / Ajuntament d'Alcoi
S’han planificat uns cursos de formació en mediació i convivència dirigits al professorat, que estan previst per al mes de març

150 persones han participat en les primeres jornades de convivència d'Alcoi, la primera acció prevista per la mediació en la resolució de conflictes en les aules.

La primera de les accions previstes per al present curs en l'aposta per la mediació en la resolució de conflictes en les aules, ha sigut, les primeres jornades de convivència d'Alcoi organitzades per la regidoria d’Educació i els centres educatius de la ciutat, juntament amb la recentment creada Comissió. El pròxim mes de març s’han planificat uns cursos de formació en mediació i convivència dirigits al professorat.

Les primeres jornades amb el lema 'Compartir para vivir' es van dur a terme a l'Àgora i van acudir 150 membres de la comunitat educativa. En elles, es va parlar de la ‘La mediació en els centres escolars’ per part de Neus Ferrer i del Ciberassetjament I la Ciberconvivència de la mà de Javier Agustí i Mabel Villaescusa.

A més de la ponència d'Arturo Morales sobre el procés de creació dels equips de mediació i Mª Carmen Fernández de pla PREVI (Pla de Prevenció de la Violència i Promoció de la Convivència en els Centres Escolars de la Comunitat Valenciana).

A banda, es va realitzar una taula redona per parlar dels aspectes legals, que va comptar amb el fiscal cap; David Torres, l’advocada de l'Oficina de víctimes del delicte; Mónica Corbí, el Cap de la comissaria d'Alcoi: Jesús Sánchez Jiménez i l’intendent de la Policia Local: Carlos Martín.

Alberto Belda, regidor d’Educació, diu que "consolidar la mediació i altres tècniques que fomenten la resolució de conflictes i la cultura de la pau en les aules d’Alcoi"

L'intercanvi d’experiències sobre programes de convivència, van ser el colofó de la jornada, en les que van intervenir CONVIMA, amb Pablo Ferri i representants del Pla municipal contra l'assetjament d'Ibi i els centres alcoians, IES Pare Vitòria, Andreu Sempere, C. José Arnauda, CEIP Sant Vicent i CIP FP Batoi, que va destacar en la seua presentació, ja que va ser realitzada per dos alumnes.

L'objectiu d'aquestes accions és consensuar protocols comuns que s’adapten a les característiques de l’entorn. Es vol treballar sobre aspectes tan decisius com la detecció del Bulling, Ciberbylling i altres situacions de risc; la creació d’equips mediadors en els centres; o la gestió positiva dels conflictes.