El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar acusa al Govern municipal de no voler solucionar les irregularitats que hi ha hagut amb Aqualia

Segons La plataforma municipalista, PSOE, PP, Ciudadanos i Vox acorden perdonar una part d'eixos incompliments a Aqualia.

El grup municipa sosté que l'Agència Valenciana Antifrau ha assenyalat multitud d'incompliments d'Aqualia durant els més de vint anys de contracte de gestió de l'aigua.

L'agrupació municipal Guanyar Alcoi ha denunciat que el Govern del Consistori alcoià no pose voluntat en solucionar totes les irregularitats marcades per l'Agència Valenciana Antifrau sobre el contracte de gestió de l'aigua de l'empresa Aqualia.

Segons la plataforma municipalista, en el passat plenari de l'Ajuntament d'Alcoi, PSOE, PP, Ciudadanos, Vox i el regidor no adscrit van arribar a un acord per a reclamar només una part de les irregularitats comeses a l'empresa que gestiona el servei d'aigua potable de la ciutat.

Per a Guanyar, amb aquest l'acord "el PSOE (..) es queda curt en la defensa dels interessos dels alcoians i afavoreix molt a una empresa multinacional que té com a objectiu prioritari enriquir als seus amos". Alguns dels punts d'aquest pacte que destaquen des de l'agrupació són: no reclamar els interessos pels diners que Aqualia no ha abonat durant anys, no concretar quisn han sigut els incompliments, renunciar a la reclamació de 51.132€ pel sobrecost de renovació de la xarxa de l'Eixample, entre altres.

Pablo González, regidor de la plataforma, ha conclòs que "a Francés i Martínez no els importa gens que les grans empreses els enganyen. Han convertit a l'Ajuntament, la institució que ha de vetllar pels interessos dels alcoians i alcoianes, en un lloc on protegir als més poderosos, encara que, com passa amb Aqualia, perjudique les persones d'aquesta ciutat".