El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi acusa el govern de rebutjar les seues propostes per garantir el benestar animal

El protocol que regule el benestar animal volia incidir sobretot en les festes de la ciutat.

La plataforma ciutadana ha lamentat que el Govern rebutge la seua proposta d'elaborar un protocol que regule el benestar animal, sobretot durant les festes de la ciutat. L'equip de govern argumenta que no s'accepta la proposta perquè ja estan prenent-se mesures en aquest sentit, com la realització de proves d'alcoholèmia als 'cabos batidors'.

En Guanyar no entenen "la falta d'interés" per plasmar en un document aquestes mesures, la qual cosa permetria que el benestar animal "no depenguera sols de la voluntat de la persona responsable en cada moment". 

La plataforma ciutadana demanava que aquest protocol fóra elaborat de manera participada, tant pels tècnics de l'ajuntament i grups polítics, com per les associacions implicades en els òrgans creats per a tractar aquests temes, com puga ser l'Observatori de protecció animal

La regidora de la formació Vicky Llàcer remarca el següent: "nosaltres sempre defensem la participació ciutadana. El benestar animal és un tema molt delicat on hi ha diversos punts de vista i sensibilitats pel que considerem que és molt necessari que el protocol es treballara conjuntament amb l'Observatori de protecció animal i altres col·lectius que pogueren estar interessats".

Però en el plenari municipal el prec ha sigut rebutjat perquè, segons explicava la tinent d'alcalde Aroa Mira, ja es treballa en mesures similars. Així, s'ha fet referència a una declaració de responsabilitat per part dels 'cabos batidors', i on s'estipule com s'ha de participar en l'entrada per tal de garantir la seguretat del 'cabo', de l'animal i també de tercers. Ací s'inclou, per exemple, la possibilitat de fer controls d'alcoholèmia als genets, de la mateixa manera que es fan als conductors de les carrosses.