El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi acusa el govern municipal de "donar respostes que confonen o mitges veritats" sobre la nova redona d'El Collao

Redona d'El Collao després de ser inaugurada / AM
Afirmen que és un cas de sobrecostos semblant al del Pont de Sant Jordi

La coalició Guanyar Alcoi ha preguntat al govern municipal sobre les inundacions de la redona d'El Collao després d'una gran trompada d'aigua en poc temps. Concretament, van preguntar "si el projecte tècnic contemplava les canalitzacions que des del Govern del PSOE afirmaven que faltaven al seu comunicat i sobre si aquestes suposaran un cost addicional a l'Ajuntament"

La coalició Guanyar Alcoi ha preguntat al govern municipal sobre les inundacions de la redona d'El Collao després d'una gran trompada d'aigua en poc temps. Concretament, van preguntar "si el projecte tècnic contemplava les canalitzacions que des del Govern del PSOE afirmaven que faltaven al seu comunicat i sobre si aquestes suposaran un cost addicional a l'Ajuntament".

Aquesta és la versió que mostra Cristian Santiago, regidor de Guanyar, després de preguntar al govern municipal en la comissió informativa del dilluns 21 de maig: "Ens han dit que les obres es van fer tal com el projecte contemplava, és a dir, que no falten embornals, sinó que els que hi ha són els que es contemplen i que ara, segons les informacions del regidor Jordi Martínez volen ampliar la seua superfície", Santiago remarca que "les informacions que ens han arribat per part de Martínez són confuses, vacil·lants i poc esclaridores. Si fem cas a les afirmacions del regidor en qüestió quan assenyalava en una nota de premsa que l'obra no estava finalitzada, l'adequació de l'espai no hauria de suposar cap cost addicional a les arques municipals. No obstant això, davant les nostres preguntes sobre si ampliar la superfície aquests desaigües suposarà un cost addicional, la seua resposta va ser que no ho sabia".

Guanyar Alcoi entén que "si aquests embornals han d'ampliar-se i no estaven contemplats al contracte inicial, haurà de pagar-los l'Ajuntament i assumir el cost, tal com es va fer també al pont de Sant Jordi".

Cristian Santiago sosté que "és la ciutadania la que perd davant d'una mala gestió i la falta de transparència del Govern de Toni Francés" perquè "no és la primera vegada que passa". Guanyar apunta que el govern sempre vol "amagar els sobrecostos que hi ha a les obres per no evidenciar la mala gestió".