El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi acusa el govern municipal de "regalar" l'edifici dels jutjats a la Generalitat

Consideren que la Generalitat ha pagat les obres fetes, però no el valor de l'edifici i el terreny

"És com si fem una reforma a un pis i després el venem pel valor de la reforma i no pel valor de tot l'immoble". Així ho diu Estefania Blanes, portaveu de Guanyar Alcoi, qui considera que la permuta amb la Generalitat tan sols compta amb les obres però no ha valorat l'edifici de la placeta de la Mare de Déu.

L'Ajuntament d'Alcoi anunciava fa uns dies l'acord amb la Generalitat per a recuperar els 3,5 milions d'euros invertits en les obres dels nous jutjats, a la placeta de la Mare de Déu. L'acord contempla la permuta de l'edifici rehabilitat per altres 3 edificis propietat de la Generalitat a la ciutat, i valorats en eixe preu, 3,5 milions d'euros.

Doncs bé, des de Guanyar Alcoi consideren que està regalant-se l'edifici a la Generalitat, perquè la permuta tan sols valora les obres. La portaveu de Guanyar Estefania Blanes diu que "conselleria paga les obres, i a canvi l'Ajuntament li regala un edifici històric com és el dels nous Jutjats. Un negoci redó per a la Conselleria. La propietat que obté ens ha costat d'adequar 3,5 milions d'euros, és a dir, això ens han costat les obres però, i el valor de l'edifici i el terreny? I la seua possible revalorització després de més 10 anys? I els interessos que hem pagat amb els préstecs demanats per fer front a aquestes obres? I les despeses per manteniment?".

Guanyar Alcoi critica l'acord, en considerar que "consolida tota una estafa", i lamenta que no hi haja conseqüències. "Sabem qui ha actuat malament, quants diners ens ha costat la seua pèssima gestió, l'Alcalde té un informe que ell mateix va demanar que afirma que aquest edifici es va fer de forma il·legal, però no s'actua. I no s'actua, al contrari, es fa tot el possible per tancar i soterrar aquest assumpte al preu que siga i com abans millor, per interessos personals i partidistes dels principals actors: l'alcalde Toni Francés i el seu respectat Jorge Sedano".