El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi acusa el PSOE de "desactivar" l'òrgan de control del contracte de l'aigua

El regidor de Guanyar Alcoi, Pablo González

Pablo González, regidor de Guanyar Alcoi: "Després d'un contracte de vint anys és necessari realitzar un informe detallat de la situació del servei i conéixer per exemple en quin estat es troben les infraestructures, quines inversions s'han fet durant este temps i quines es considera necessari fer per a garantir el bon funcionament del servei en el futur".

La plataforma considera que la comissió de seguiment de la contracta de l'aigua és important per ser l'òrgan que permet fiscalitzar el servei. Però asseguren que s'ha convocat sense ordre del dia, ni preguntes prèvies, i "sense cap contingut informatiu per part del govern".

El regidor Pablo González diu que "si la intenció era muntar una comissió per a desacreditar la demanda dels grups de l'oposició i fer-li perdre el temps a polítics i tècnics valia més no haver-la convocat".

A continuació teniu el comunicat íntegre de Guanyar Alcoi, i que fa referència a aquest dilluns 28 de setembre:

 

González: "Avui el sr. Martínez ens ha donat una classe magistral de com fer que les coses no funcionen"

El PSOE desactiva l'òrgan de control del contracte de l'aigua

Avui ha tingut lloc la Comissió de Seguiment de la Concessió de la Gestió Indirecta del Servei de Proveïment de l'Aigua Potable a Alcoi. Una comissió creada en el moment de la signatura del contracte, ara fa més de vint anys i que Guanyar ha demanat en multitud d'ocasions perquè considera que és un dels pesos que la ciutadania té, a través dels seus representants, per a fiscalitzar a l'empresa en l'acompliment dels termes que estan en el contracte. No obstant això, la manera en com el govern del PSOE ha plantejat esta reunió busca, segons la plataforma ciutadana, desactivar-la i buidar-la de contingut.

Després d'anys demanant-ho diferents grups, es va haver de presentar una moció el passat mes de juliol perquè el govern cedira i aprovara la convocatòria de la comissió. Ara s'ha convocat la comissió, amb assistència de representants de l'empresa, tècnics i grups polítics però sense que existira ordre del dia, sense cap contingut informatiu per part del govern i sense que es plantejara la possibilitat de presentar preguntes prèvies per a esta sessió. Des de la plataforma ciutadana es considera en paraules del regidor Pablo González que "les condicions en les quals s'ha convocat esta comissió deixen clar la poca iniciativa del PSOE per a treballar en la millora d'este servei essencial i en voler simplement cobrir l'expedient".

En la comissió, el regidor d'Obres i Serveis ha opinat, com ja ha fet altres vegades, que esta comissió no era necessària, però des de Guanyar Alcoi entenen que "com diu el govern, es poden fer consultes i preguntes respecte al servei de l'aigua en les comissions informatives regulars però creiem que després d'un contracte de vint anys és necessari realitzar un informe detallat de la situació del servei i conéixer per exemple en quin estat es troben les infraestructures, quines inversions s'han fet durant este temps i quines es considera necessari fer per a garantir el bon funcionament del servei en el futur."

El contracte del servei d'aigua potable està prorrogat i la intenció anunciada del govern és recuperar el servei a través d'una empresa pública. La plataforma ciutadana demana que el PSOE siga seriós i rigorós amb este assumpte i que es treballe amb ganes en benefici de les alcoianes i els alcoians i no només amb interessos partidistes però tal com expressa González "amb esta actitud no sabem com s'està treballant per a la possible remunicipalització o ni tan sols per a avaluar d'una millor manera el servei i millorar-lo per a beneficiar a la ciutadania. Sembla que tot açò al PSOE no li interessa massa. Si la intenció era muntar una comissió per a desacreditar la demanda dels grups de l'oposició i fer-li perdre el temps a polítics i tècnics valia més no haver-la convocat".