El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi: Alcoi està per baix de la mediana espanyola en despesa social

Vista general d'Alcoi.

L'informe realitzat per l'Associació de Directores i Gerents en Serveis Socials (AYGSS) amb dades referents a 2018 classifica als ajuntaments de més de 20.000 habitants de tota Espanya segons els diners que dediquen a mesures de protecció social.

L’Ajuntament d'Alcoi dedica 60,95 € per habitant en despesa social, mentre la mediana espanyola és de 71,18 €. Aquest és el diagnòstic que fa Guanyar Alcoi, atés el darrer informe realitzat per l'Associació de Directores i Gerents en Serveis Socials.

Alcoi estaria doncs molt lluny de les poblacions que a l'informe s'assenyala com excel·lents, com és el cas de Vila-joiosa 175,39€/hab. Quart de Poblet 177€/hab. o Alzira amb 113 €/hab. La líder de la plataforma ciutadana, Sandra Obiol, manifesta: "per a ser líders i referents com pretén l'alcalde s'ha de fer alguna cosa més que dir-ho i fer-se fotos: s'ha de treballar. Alcoi necessita més que paraules, necessita fets: necessita una gestió eficient i intel·ligent".

També al·ludeixen en guanyar les estadístiques de l'INE, on queda reflectit que Alcoi té un 23,1% de la població amb ingressos per sota d'un 60% de la mitjana d'ingressos de la població, "una evidència clara del risc de pobresa", asseguren. Un percentatge que s'incrementa molt si s'inclou l'edat, passant a un 29,9% entre els menors de 18 anys i al 25,1% en la població d'entre 19 i 64 anys.

Guanyar afirma que en els propers pressupostos, demanaran que s'incremente la partida en despesa social, una partida "necessària si es vol que els alcoians i alcoianes tinguen una vida bona, un fonament bàsic per a construir un futur a la ciutat".