El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi alerta de la falta d'informació en els rebuts de l'aigua

Per a la plataforma ciutadana Guanyar Alcoi, el rebut de l'aigua que arriba religiosament a les nostres cases amaga certes despeses. És el cas del cost d'energia elèctrica del sistema de bombament de Sant Antoni, que tal com va denunciar la Iniciativa Ciutadana per la Gestió Pública de l'Aigua, és sufragat per l'Ajuntament encara que per contracte correspon a l'empresa que explota el servei.

La portaveu de la formació, Sandra Obiol, ha demanat al govern municipal "que es deixe d'enganyar a la ciutadania, si es repercutira en el rebut de l'aigua almenys hi tindríem constància, ara només sabem que els ciutadans paguem aquesta despesa perquè de nou les entitats socials estan vigilants de protegir els nostres drets, al contrari del que fa el govern".

Recorden des de Guanyar Alcoi que el regidor Jordi Martínez va justificar l'assumpció de la despesa al·legant que si l'Ajuntament no ho fera així, l'empresa afegiria el cost al rebut, augmentant el cost de la factura. Segons Obiol, "oblida el regidor que els diners de l'Ajuntament ixen també de les butxaques de les alcoianes i alcoians, per tant el que està fent és que ho paguem igualment però sense saber-ho doncs no apareix al rebut; ens està enganyant en definitiva".

Principi de progressivitat

En la plataforma ciutadana pensen que aquesta pràctica, a més, aniria en contra del principi de progressivitat que hauria d'aplicar-se a aquesta mena de rebuts: "En teoria el preu de l'aigua beneficia a qui fa un consum més moderat, i penalitza als consums més alts. Però aquesta és la teoria, perquè gràcies a la iniciativa de Jordi Martínez de pagar les despeses que li corresponen a Aqualia, estem abonant la mateixa quantitat en relació als nostres impostos com a alcoians" afegeix Obiol.