El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi alerta de possibles il·legalitats en el Pla General Estructural

Segons Guanyar Alcoi, "nombroses sentències judicials" avalen la ilegalitat dels barrancs com a zones verdes enjardinades al PGE.

La plataforma ciutadana apunta a elements del Pla General Estructural (PGE) que podrien suposar una il·legalitat, com ara la consideració de molts barrancs de la ciutat com a zona verda enjardinada. Per tal de revertir aquest fet, aposten per la creació d'un Bosc Urbà per a la zona de la Beniata.

Tal com reconeix la portaveu de la formació, Estefania Blanes: "mentre aquestes qüestions no canvien al document, no podem ni tan sols plantejar-nos el nostre suport, perquè seria consagrar una possible il·legalitat". Recordem que la plataforma es va abstenir al plenari del mes de març perquè el PGE passara a exposició pública, document responsable de regular l'ordenació urbana de la ciutat.

Segons apunten, molts dels barrancs a convertir en zona verda estan situats a polígons industrials i a altres zones inaccessibles, fet que consideren "un greuge per a la ciutadania", ja que "les zones verdes, per definició, han de ser espais d'esplai, accessibles i per al gaudi de totes les persones". En aquest sentit, la portaveu del grup municipal recorda la proposta elaborada per Guanyar Alcoi de Bosc Urbà per a la zona de la Beniata, "un projecte en la línia del que moltes ciutats estan ja posant en marxa, i que ni tan sols va tindre en consideració el govern".

Altres esmenes

Guanyar Alcoi també vol solucionar l'eliminació de zones de creixement residencial que creen un ordenament urbà de la ciutat centrífug, com són els creixements previstos a les Llometes/Horta Major, entre Sol i Camp i Cocentaina o la Rambla Baixa, o la necessitat d'estendre la protecció de l'Aqüífer del Molinar més enllà de la zona 1 de l'estudi Evren.