El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi anuncia un avanç en les negociacions amb Podem

Membres d'Esquerra Unida i Podem en un acte per a demanar un sistema de pensions dignes.

Segueixen les negociacions entre les formacions locals d'Esquerra Unida, Podem i Guanyar Alcoi per tal de concórrer conjuntament a les pròximes eleccions municipals. La coportaveu de Guanyar Alcoi, Sandra Obiol, es mostra satisfeta d'haver pogut "avançar en la fórmula per a presentar una candidatura única".

A pesar de les "notícies negatives de conflictivitat i trencaments en candidatures germanes" Obiol assegura haver aconseguit "per fi avanços importants" en la consecució d'una llista unitària. A més, "confia a posar fi com abans millor a aquest procés per encetar les primàries i començar a centrar-se en la configuració d'un programa ambiciós i atractiu".

La Secretària General de Podem Alcoi, Naiara Davó, apunta que en la reunió mantinguda a tres bandes "s'han formalitzat alguns punts que havien sigut tractats oralment amb anterioritat", encara que la seua formació encara no està en disposició d'anunciar una postura ferma respecte a les negociacions de confluència. "Aquesta mena de processos són llargs, encara que des de Podem tenim la voluntat d'ampliar les nostres aliances i crear un ampli front comú " afirma Davó.

Primàries a Podem

Allò que sí es coneix és la llista amb les primeres precandidatures de Podem tant a l'alcaldia com al cos de llista de l'Ajuntament d'Alcoi. Aquesta relació de precandidats encara és provisional, fins que el dia 29 de gener es publiquen les llistes definitives. Entre l'1 i el 5 de febrer es duran a terme les votacions dels precandidats per via telemàtica i presencial.