El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi aposta per un bulevard que prioritze el vianant i el transport públic

Vicky Llácer / AM
Vicky Llàcer: “No ens costa defensar la construcció d’un bulevard que vertebre una ronda oest a la ciutat, el que no defensarem és el bulevard de Sedano, Ortiz i cia"

La plataforma Guanyar Alcoi indica que el bulevard no ha de ser "un espai per a vehicles de motor, un vial que servirà només per a això, perquè passen cotxes i vagen d'una punta a l'altra de la ciutat". La nova regidora, Vicky Llácer, proposa “fomentar un pla integral de mobilitat". Guanyar aposta per la participació ciutadana en aquest projecte

La plataforma Guanyar Alcoi indica que el bulevard no ha de ser "un espai per a vehicles de motor, un vial que servirà només per a això, perquè passen cotxes i vagen d'una punta a l'altra de la ciutat". La nova regidora, Vicky Llácer, proposa “fomentar un pla integral de mobilitat, i aprofitant que el bulevard passaria per davant de quatre col·legis i dos instituts, seria interessant promoure rutes segures per a estudiants, augmentar el pas de transport públic i construir un carril bici segur que puga connectar amb la via verda”.

Altra de les reivindicacions de Guanyar sobre el Bulevard és el foment de la participació ciutadana. Llácer argumenta que "la participació ciutadana ha de ser real, majoritària i vinculant creant espais de codecisió entre veïns de tota la ciutat i l’administració pública”. La regidora continua dient que "no ens costa defensar la construcció d’un bulevard que vertebre una ronda oest a la ciutat, el que no defensarem és el bulevard de Sedano, Ortiz i cia".

En comunicat de premsa, Vicky Llácer ha volgut recordar quin era el projecte anterior del bulevard del Partit Popular, assenyalant que “el projecte ja va nàixer amb moltes presses i defectes, cosa que va fer que la majoria de la societat civil s'oposara a la seua execució. Aquell projecte es va paralitzar no per cap mania arbitrària sinó perquè era inviable”, i explica: “era inviable perquè venia amb greus deficiències al clavegueram, incomplia la normativa d'accessibilitat i no tenia en compte l'enllumenat públic". Guanyar també recorda que "se li estava fent un vestit a mida a Enrique Ortiz, tal com assenyalen les escoltes policials del cas Brugal entre José Cortina i Enrique Ortiz en les quals el primer assegura que “si está claro que te lo van a hacer a medida [el projecte del Bulevard]" i Ortiz respon: "Hombre, si lo voy a hacer yo".

A banda de la gestió del govern encapçalat per Jordi Sedano, tampoc veu bé la gestió d'aquest projecte en l'actual govern de Toni Francés. Sobre l'anterior legislatura de Francés, Guanyar incideix en “l'ocultació a la resta de partits i a la ciutadania, dos mesos abans d'eleccions, d'una resolució judicial que comportava el pagament de més de 4 milions a Enrique Ortiz, tot per, segons l'Alcalde, evitar un ús irresponsable per la resta de partits. No obstant això amagar un fet com aquest ja és una irresponsabilitat, és fer un ús partidista ocultant aquesta informació, quan açò beneficiava només a uns, suposem que a qui l'ocultava també”.