El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi assegura que el conveni anunciat pel govern de permuta del jutjat no existeix

Proposen alternatives al conveni, com que la Generalitat apadrine un projecte a la ciutat pel valor que han suposat les obres

"Ni l'Ajuntament ha intervingut cap conveni amb Conselleria per les permutes anunciades, ni l'Ajuntament ha taxat la totalitat dels nous Jutjats, ni consta cap acta de la comissió negociadora amb els imports dels immobles afectats", denuncien des de Guanyar Alcoi. 

La portaveu de Guanyar Alcoi, Estefania Blanes, assegura que el conveni anunciat per l'Ajuntament d'Alcoi per a recuperar la inversió en els jutjats d'Alcoi "és paper mullat perquè hem pogut saber que al dia de hui no hi ha cap conveni per l'acord de les permutes, i tampoc l'Ajuntament ha valorat la totalitat de l'edifici dels nous Jutjats, sinó que sols s'ha valorat el solar".

Guanyar també assegura que han detectat errors en les taxacions dels edificis de conselleria i "se'ls ha augmentat el valor de l'immoble per haver estat treballant en dades incompletes", i considera que l'Ajuntament "està venent fum d'un acord que està verd".

Des de Guanyar ja mostraren les seues crítiques al conveni en considerar que "consolida una estafa perquè haurem pagat més de 3,5 milions d'euros per uns jutjats que legalment no podíem construir i que, malgrat aquesta irregularitat, no s'han demanat responsabilitats polítiques als causants. Finalment la compensació que rebrem per aquesta penosa gestió seran edificis que ja utilitzem i els quals ja paguem el seu manteniment, a canvi de regalar la seu judicial que hem pagat".

Proposen alternatives al conveni que ara critica, i en concret proposa tres idees: "primerament remarquen que l'Ajuntament hauria d'haver fet el possible perquè els 3,5 milions d'euros els haguera retornat Conselleria mitjançant un pla de pagament, com sí que ha fet amb palaus de justícia com ara el d'Ibi que està recuperant la inversió feta a l'haver mitjançat un conveni anteriorment. Una altra alternativa haguera sigut que la Generalitat apadrinara un projecte per aquest valor, com a mínim, que aportara valor afegit i un impuls a la dinamització econòmica de la ciutat. I, per últim, des de la plataforma ciutadana entenen que haguera sigut un acord més favorable l'entrega per part de la Generalitat d'aquests tres edificis ja esmentats i la cessió d'ús de l'edifici dels Jutjats, revertint de nou en la ciutat quan aquest canviara d'ús i no regalant-lo, tal com s'ha acordat ara. Encara que aquesta última fórmula no entra dintre del model de les permutes, consideren que haguera sigut molt més beneficiós".