El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi assegura que el diagnòstic del pla d’inclusió i les mesures que es proposen son contradictòries

El Pla d’Inclusió i Cohesió Social d’Alcoi ha estat elaborat amb una subvenció de Conselleria de Polítiques Inclusives atorgada en maig de 2021 i hauria d’haver-se presentat fa un any.

El partit de l'oposició explica que no hi ha indicadors concrets que ajuden a saber el nivell d'aplicació de les mesures que es presenten respecte a la població més vulnerable.

El Pla d’Inclusió i Cohesió Social d’Alcoi ha estat elaborat amb una subvenció de Conselleria de Polítiques Inclusives atorgada en maig de 2021 i hauria d’haver-se presentat fa un any, segons explica Guanyar Alcoi. Ara arriba al plenari de l’Ajuntament d’Alcoi i ho fa perquè anteriorment no s’havia pogut elaborar al no haver indicadors suficients per conèixer com estava la situació de la ciutat en aquest sentit.

Segons el regidor de Guanyar Alcoi Pablo González: “Cada dia ens sorprèn més com el discurs triomfalista de Francés i el seu equip és totalment contrari a les seues accions: diuen a les seues notes i xarxes que són un equip excel·lent en la gestió mentre assistim dia rere dia a una acumulació d’errades i gestions amb retards. Que sí, que errar és humà, però és que si s’equivoquen molt qui ho paga som les persones que vivim ací.”

Respecte el Pla d’Inclusió i Cohesió social d’Alcoi Guanyar ha volgut incidir en que té molts elements que són qüestionables però que hi ha una qüestió per damunt de totes i és que el diagnòstic que es fa de la situació social d’Alcoi no té una correspondència amb les accions presentades ja que s’identifiquen els col·lectius vulnerables però després les accions són generals i no hi ha indicadors concrets per a saber el nivell d’aplicació d’estes mesures en la població més vulnerable.

González ha matisat: “Si tot el diagnòstic se’ns parla de la situació de vulnerabilitat de la població migrant i del col·lectiu gitano, i també de les dones en general, però les mesures que es presenten (i els seus indicadors d’avaluació) no estan desagregats segons aquests col·lectius, no sabrem mai quin resultat té el que plantegem i el que estem fent és propaganda, no política. I això ho estem pagant els veïns i veïnes d’esta ciutat. Primer perquè no tenim polítiques reals per a que ens ajuden a tindre una vida millor. I després, com que no aconseguirem res amb aquestes polítiques, l’extrema dreta del PP i de VOX tindran més arguments per a fer encara menys.”