El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi atribueix la paralització de les proves d'ADN en mascotes a la "proximitat de les eleccions"

Depossicions / AM
El govern municipal ha decidit ajornar la campanya d'anàlisi d'ADN en mascotes any i mig

Guanyar Alcoi considera "poc seriosa la gestió de Jordi Martínez i el seu soci Jorge Sedano en la problemàtica sorgida arran de la instauració d'un cens a partir de l'ADN caní". Vicky Llácer, regidora de Guanyar Alcoi, sosté que"la solució no és seguir incomplint la normativa, perquè poden haver-hi conseqüències legals perjudicials per a l'Ajuntament i per als alcoians i alcoianes, la solució implica canviar l'ordenança consensuada amb totes les parts"

La coalició d'esquerres, Guanyar Alcoi, considera que la paralització de les proves d'ADN en mascotes per part del govern respón a la "proximitat de les eleccions municipals". Cal recordar que a l'Observatori dels Animals es va decidir ajornar estes proves un any i mig. Passat aquests 18 mesos, es faran exàmens en diferents zones de la ciutat, "avaluant i quantificant els excrements que hi ha". Així, "en cas de seguir havent-hi excrements s'aplicarà l'ordenança", i aleshores les proves d'ADN tornarien a ser obligatòries, segons el govern municipal.

Després d'aquest anunci del govern, Guanyar Alcoi considera "poc seriosa la gestió de Jordi Martínez i el seu soci Jorge Sedano en la problemàtica sorgida arran de la instauració d'un cens a partir de l'ADN caní". Des de la plataforma alerten que l'Ajuntament està incomplint la normativa d'higiene urbana i apunta que la solució és reformar-la i eliminar tot el referent al cens a través de l'ADN caní de l'ordenança.

Vicky Llácer, regidora de Guanyar Alcoi, sosté que"la solució no és seguir incomplint la normativa, perquè poden haver-hi conseqüències legals perjudicials per a l'Ajuntament i per als alcoians i alcoianes, la solució implica canviar l'ordenança consensuada amb totes les parts" i apunta que "la mesura de l'ADN s'ha paralitzat, però no s'ha eliminat. És un parèntesi fins a les eleccions per evitar que aquest tema erosione més la gestió conflictiva del Govern del PSOE".

Per últim recorda i valora la gran gestió que ha fet la plataforma i ara associació en contra de l'ADN a Alcoi, assenyalant que "han sigut un col·lectiu exemplar quant al civisme i a les formes de pressionar als governants per canviar les coses" i anima a l'associació a seguir treballant pels seus objectius: "estem segurs que el col·lectiu es mantindrà alerta sobre aquesta qüestió i que no abaixaran els braços pese a les promeses del regidor Jordi Martínez, perquè que anuncie la paralització el regidor, no és precisament una garantia".