El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi considera "imprescindible" avançar cap a la creació de carrers exclusius per a vianants

Carrer Sant Jaume, després d'haver-se ampliat les seues voreres.

La plataforma ciutadana aprecia "un conflicte d'usos" en alguns carers del Centre Històric d'Alcoi, on el percentatge de trànsit privat de vehicles motoritzats es troba molt per sobre del seu percentatge d'habitants. Per això demanen una "intervenció global", amb major inversió, promoció i una normativa urbanística i fiscal específica.

"És imprescindible que aquestes mesures vagen acompanyades d'una progressiva reducció del transport vehicular", assegura l'alcaldable de la formació, Sandra Obiol; una reducció que segons Guanyar hauria de començar per eliminar vehicles de l'espai públic, afavorint el transport públic, l'aparcament dels residents a la zona i impedint l'accés a qualsevol lloc en cotxe.

Estudi de mobilitat

En aquest sentit, des de la plataforma ciutadana es recorda que l'Ajuntament va encarregar fa anys un estudi de mobilitat, un primer esbós del qual hauria d'eixir una ciutat amable i habitable que, a hores d'ara "continua al fons d'un calaix". "No hem avançat massa en les darreres dos dècades, perquè no hi ha hagut voluntat", afirma Obiol.