El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi considera "imprescindible" que l'Ajuntament "obtinga respostes i depure responsabilitats" en la residència DomusVi

Sandra Obiol: "Ni som jutges ni volem ser-ho, però sí que volem que en la casa del poble es puguen debatre qüestions que afecten el poble, i que per una vegada no siguem els regidors els que parlem i parlem, sinó que escoltem a les persones directament afectades".

Guanyar Alcoi reclama una comissió d'investigació on participe l'empresa, treballadors, familiars i serveis mèdics. "Creiem que el poble d'Alcoi ha de saber què ha passat". L'objectiu principal ha de ser també posar els mitjans "per impedir que torne a passar".

"A hores d'ara hi ha pocs dubtes de la pèssima gestió feta per DomusVi de la crisi generada per la Covid-19. Malauradament, l'adjudicació i gestió del servei d'aquest emblemàtic edifici ha estat una font constant de desficacis". La portaveu de Guanyar Alcoi, Sandra Obiol, és molt clara i considera que el model d'adjudicació de Rafael Blasco en la residència d'Alcoi ha sigut perjudicial i ha deixat la residència en mans d'una empresa que ara "desvia al paradís fiscal de Jersey part dels guanys que aconsegueix de la gestió de les seues residències a l'Estat espanyol".

Però a més Obiol considera que la gestió a Alcoi està en dubte, no sols ara amb la COVID. Recorda que ja es va produir un brot de gastroenteritis l'any 2018 amb 54 afectats, i un altre el 2019 amb altes 21 residents malalts. En eixe moment "els familiars es van reunir amb el govern municipal per traslladar-los la preocupació per la precarietat en què desenvolupaven la seua feina els treballadors i per la manca de substitucions de les baixes. Sembla que, fins i tot, va actuar la inspecció a instàncies de la Direcció Territorial, documents que deuen obrar en mans del govern municipal". I cal recordar que ja el novembre del 2019 els familiars es van constituir en plataforma per denunciar les condicions precàries de la residència.

Així les coses, des de Guanyar consideren fonamental crear una comissió d'investigació on parlen els afectats i responsables, i no sols els regidors. "Es tracta d'un instrument que els ajuntaments poden emprar per a estudiar en profunditat una qüestió específica important. I nosaltres creiem que el poble d'Alcoi ha de saber què ha passat. Per descomptat, ni som jutges ni volem ser-ho, però sí que volem que en la casa del poble es puguen debatre qüestions que afecten el poble, i que per una vegada no siguem els regidors els que parlem i parlem, sinó que escoltem a les persones directament afectades. És una mostra de respecte fonamental cap a les persones que han patit la situació més dramàtica que ha viscut la ciutat en molts anys".