El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi considera insuficients els esforços per acabar amb la presència del mosquit tigre

Mosquit tigre, també conegut com 'Aedes albopictus'

Els membres de Guanyar Alcoi han rebut queixes dels veïns de Batoi, que alerten de la presència del mosquit tigre al seu barri.

La presència del mosquit tigre a la nostra ciutat ha suscitat l'interés de Guanyar Alcoi. Un dels regidor de la formació, Cristian Santiago, assegura que "fins ara no s'ha fet el suficient per tractar de rebaixar la població del mosquit tigre a Alcoi".

Malgrat que la Conselleria de Sanitat intensifica durant l'estiu les campanyes de prevenció d'aquesta plaga, des de Guanyar Alcoi asseguren haver rebut nombroses queixes alertant de la presència del mosquit a la nostra ciutat. Un dels punts on s'ha fet notar l'espècie és al barri de Batoi, concretament a la seua Escola Infantil Municipal.

La problemàtica fou tractada en les comissions informatives de juny i de setembre, on Guanyar hauria alertat el Govern sobre les queixes veïnals. No obstant això, asseguren a Guanyar Alcoi que "la presència del mosquit tigre no ha desaparegut i continua ocasionant molèsties". Considera Cristian Santiago que "el Govern de Toni Francés es tapa els ulls i nega els avisos sobre la presència del mosquit tigre" en Alcoi.

Protocol de la Conselleria

Des de la Conselleria de Sanitat s'informa que fins a la data no s'ha produït cap contagi de malalties derivades per picadura a la nostra Comunitat, i que tots els casos descrits han sigut contagiats en altres països. A la llista de municipis afectats pel mosquit tigre no figura Alcoi, encara que això no lliura necessàriament a la nostra localitat de la presència del mosquit.

El doctor de Salut Pública d'Alcoi, José Fenollar, és l'encarregat de coordinar la campanya de prevenció de la plaga a la nostra comarca. Fenollar assegura que "ens hem de preocupar del mosquit tigre durant tot l'any, no soles en estiu", i ens dóna les mesures necessàries per a evitar la seua proliferació.