El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi considera "nefasta" la planificació de les proves d'ADN a mascotes

Vicky Llácer / Guanyar Alcoi
Afirmen que "aquestes proves haurien de ser un dels últims passos després d’informar, conscienciar i consensuar tota una sèrie de mesures destinades a solucionar la problemàtica de les caques de gossos als carrers"

La plataforma ciutadana, Guanyar Alcoi, també té opinió sobre l'assumpte de l'ADN en mascotes. La coalició d'esquerres sosté, en un comunicat de premsa, que "les proves d’ADN als excrements de gossos és una bona idea, però que s’ha gestionat de forma nefasta pel Govern del PSOE. Des de la plataforma ciutadana s’afirma que aquestes proves haurien de ser un dels últims passos després d’informar, conscienciar i consensuar tota una sèrie de mesures destinades a solucionar la problemàtica de les caques de gossos als carrers i, en conseqüència, mantenir la via pública neta i augmentar la qualitat de vida de ciutadans i animals".

Cal recordar que aquesta proposta va ser portada al plenari municipal per Ciutadans i que va tindre suport per majoria de vots. Vicky Llácer, regidora de Guanyar, indica que “la idea és bona, però està fent-se i gestionant-se molt malament. La majoria de persones que hem tingut o tenim gossos, estem sempre per col·laborar, per cuidar la ciutat i que estiga neta i gaudir dels nostres gossets de forma cívica. El que no estem disposades és a què paguem justos per pecadors, tal com va dir el regidor Jordi Martínez en una reunió”.

Segons conta Guanyar Alcoi, en un dels encontres que va organitzar el Govern en les seus de les associacions de veïns, concretament en la de l’Eixample, en la que el regidor de Medi Ambient Jordi Martínez, interpel·lat per aquesta qüestió per una persona que mostrava els seus dubtes sobre la viabilitat real d’aquestes mesures, va contestar que “pagareu justos per pecadors”.