El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi considera un "fracàs" la perduda d'una unitat de 3 anys en l'Horta Major

Alumnes d'Infantil del CEIP Horta Major.

Guanyar Alcoi reclama un "compromís indubtable del govern municipal amb la igualtat de l’educació i això passa per encetar accions reals per ampliar la matricula en les escoles públiques d'Alcoi".

La plataforma ciutadana Guanyar Alcoi critica la política educativa del govern municipal, i considera un "fracàs" la perduda d'una unitat de 3 anys en el CEIP Horta Major. Asseguren que la situació "presumiblement es prorrogarà al llarg de tota l’etapa d’infantil i primària".

Guanyar Alcoi contesta d'aquesta manera al comunicat del govern municipal d'ara fa unes setmanes, on s'anunciava l'adequació d'una aula de 2 anys en l'Horta Major. Consideren que aquest comunicat tenia "un marcat to triomfalista", i creuen que Alcoi necessita una "aposta decidida" per part de la regidoria d'Educació, "aposta que sembla que no arribe". Aquesta aposta, segons el regidor Pablo González, hauria de passar per "encetar accions reals per ampliar la matricula en les escoles públiques de la nostra ciutat".

Recorda la formació municipalista que a la comissió informativa del mes de juliol van reclamar les dades de matrícula de tots els centres educatius de la ciutat, una sol·licitud que a poc més d'una setmana de l'inici de curs, pareix no haver rebut resposta."Esperem que haja estat un oblit i no la intenció d'amagar informació o, pitjor encara, la desídia per recaptar aquestes xifres", asseveren des de Guanyar.

D'altra banda, consideren que una baixada de matriculació en centres públics que no pot justificar-se exclusivament per la baixada de la natalitat, i recorden que l'oferta a la privada/concertada pràcticament triplica a l'oferta pública en unitats educatives. "A Alcoi tenim una situació anòmala que es dóna en ben poques poblacions del País Valencià: l'oferta privada, però pagada amb impostos de totes i tots, supera àmpliament la pública, això és un signe clar de desigualtat", recorda el regidor Pablo González.