El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi s'oposa a la proposta per construir un aparcament de 400 places a La Riba

Terrenys en La Riba

Segons Guanyar, la principal eixida cap a aquest problema es tracta de buscar una millora del transport públic.

A l'última moció, el PP ha demanat un estudi de viabilitat per tal de construir un aparcament de 400 places a la Riba, una zona ubicada a l'esquena del carrer Sant Nicolau. Per una part, el govern de Toni Francés, del Grup Popular, Ciudadanos i Vox s'han mostrat a favor; Compromís i Podem han votat amb abstenció, i l'únic partit que s'ha mostrat contrari és Guanyar Alcoi.

La seua queixa es deu al fet que consideren que si el que volen és donar una pacificació al tràfic del centre, el primer que no s'hauria de fer és construir un aparcament que l'únic que pot provocar és un augment del seu pas pel centre.

La Portaveu del grup municipal Guanyar Alcoi, Sandra Obiol, explica que “hem d’avançar realment cap a l’objectiu de tindre una ciutat més saludable i això passa, necessàriament, per fer un menor ús dels automòbils. Recalca que "si plantegem un aparcament en altura de 400 places a la Riba significa que els automòbils han d’accedir fins allí i que per tant el trànsit rodat serà intens, s’introduirà més quantitat de cotxes encara al circuit del Centre i s’agreujarà el problema que es vol solucionar".

Segons Guanyar, la principal eixida cap a aquest problema es tracta de buscar una millora del transport públic, per tal de fer-lo un servei més útil i de fàcil accés. Consideren que si s'aprova aquesta proposta, l'únic que faran és una perduda de temps i diners en plans que després quedaran en caixons i que no serveixen de res.