El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi crítica que el govern no cree una borsa de dissenyadors/es gràfics

Sandra Obiol./ AM

Sandra Obiol, portaveu de Guanyar Alcoi, afirma que no entén "per què ens hem de negar a consolidar una font factible de faena i al mateix temps dignificar eixa tasca a través de vies democràtiques de gestió".

La idea es va presentar al darrer plenari, però segons Guanyar Alcoi va ser rebutjada pel govern local sense justificació. Pensen que tenint tants professionals i l'Escola d'Art, seria una bona solució perquè molts joves tingueren accés a treballs reals, per exemple, millorant la cartelleria i la comunicació del mateix Ajuntament.

Per a la plataforma municipalista Guanyar Alcoi el fet que tinguem l'Escola d'Art i Superior de Disseny a la nostra ciutat juntament amb una llarga i prolífica relació amb l'art gràfic d’Alcoi fa que puguem entendre el disseny gràfic com una eixida laboral perfectament viable. A més a més l'Ajuntament d'Alcoi genera una activitat notable i requereix constantment elements gràfics per a la seua comunicació i difusió. Des de Guanyar Alcoi al darrer plenari es va proposar crear una borsa de dissenyadors/es. Però la idea va ser eliminada.

Segons Guanyar, Raül Llopis va negar-se, afirmant que era preferible continuar com fins ara. Sandra Obiol, portaveu de Guanyar Alcoi comenta que "no entenc per què ens hem de negar a consolidar una font factible de faena i al mateix temps dignificar eixa faena a través de vies democràtiques de gestió. Per les paraules del regidor el que entenc és que prefereix donar faena a dit així sempre pot reclamar favors o pot defenestar als crítics. És el mateix que fan destinant més d’un milió d’euros del pressupost municipal a convenis amb entitats a dit, es diu clientelisme. I si no és eixe el propòsit. la cosa és fàcil: que òbriguen vies d’accés transparents als contractes de disseny de la ciutat, i ja que estem a les ajudes a entitats cíviques".

La proposta de la borsa va ser presentada amb les següents característiques:

  • Que s'estudie la possibilitat d'establir un acord marc renovable anualment pel que es constituïsca una bossa de dissenyadores i dissenyadors gràfics per atendre les necessitats de comunicació de l'Ajuntament d'Alcoi.
  • Que s'estudie la possibilitat que en aquesta borsa hi hagen inclosos recents titulats/des de l'EASD d'Alcoi per tal de poder contribuir amb l'aplicació pràctica dels seus serveis com una mena d'aprenentatge-servei que enfortiria la relació de l'escola amb la ciutat on està ubicada.
  • Que s'establisquen unes retribucions adequades a la titulació del dissenyador/a.
  • Que s'estudie la manera per la qual a aquests serveis puguen adreçar-se i beneficiar-se les entitats socials i cíviques de la ciutat.

"Una llàstima perquè contínuament veiem que es neguen a tindre ambició en la construcció d’una ciutat com la nostra i que cada vegada es fa més tard per a poder refer la nostra ciutat. I perquè en les seues accions sempre intuïm que tracten de fer un ús partidista dels recursos de tots els alcoians i alcoianes. Nosaltres continuarem lluitant per refer aquesta ciutat que tant ens estimem però demanem ajuda a la ciutadania perquè reclamen que els recursos de l’ajuntament recaiguen en beneficiar a la majoria de la població d’Alcoi", acaba assenyalant Sandra Obiol.