El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi deixa "pràcticament descartat" el vot favorable als pressupostos de 2018

Estefania Blanes i Naiara Davó parlen dels pressupostos 2018 / R. Lledó
Un dels motius és que "el govern no és de fiar", ja que només han executat el 20% de les seues propostes (uns 200.000 del vora milió d'euros que van presentar)

El partit que encapçala Estefania Blanes a Alcoi està molt lluny de donar suport al pressupost presentat pel govern municipal de Toni Francés per a 2018. Blanes, junt amb la regidora Naiara Davó, han mostrat en roda de premsa la seua intenció en el vot. Concretament han dit que el vot favorable està "pràcticament descartat" perquè creuen que "l'interés del govern per incloure les seues propostes és nul".

Guanyar Alcoi ha decidit en assemblea que "no presentarà esmenes" i ja ha traslladat al govern 82 propostes, de les quals "ja han de ser sabedors". La coalició d'esquerres indica que amb aquest pressupost presentat pel govern "guanya el PSOE i perd la ciutadania", ja que "les obres estan retardant-se i estan sent utilitzades de forma partidista".

Estefania Blanes també ha recordat que el govern socialista "té un soci prioritari", en referència a Ciutadans. Cal recordar que amb els vots favorables del govern municipal i del partit de Jordi Sedano, el pressupost ja podria eixir endavant.

Propostes de Guanyar Alcoi

Naiara Davó ha resumit les propostes del govern dient que "podria signar-lo la dreta". Ha continuat dient que el govern de Toni Francés aposta per serveis privats com el contracte de la brossa, l'aigua o el servei d'autobús. Davó ha acabat dient que "renuncia als models de gestió pública" i que "el PSOE s'apropa a PP i Ciutadans".

Altre dels motius per votar en contra dels pressupostos és que, segons Guanyar, el govern "no és de fiar", ja que s'han executat menys de 200.000 euros en propostes en 2017 del vora milió d'euros que havien proposat. Aquestes propostes han sigut part del pla d'accessibilitat, la creació de la mesa del centre i la instal·lació de desfibril·ladors.