El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi demana canvis que milloren el servei de neteja viària davant un Alcoi brut

La regidora reconeix que cadascú és responsable de cuidar allò comú però que també “cal exigir canvis per a tenir uns serveis públics de qualitat, i exigir-los amb fermesa és un dret i un deure com a ciutadans”.

La formació política demana un pla de neteja que ajude a eliminar la bruticia cumulada, campanyes de conscienciació social i més espais per a que els gossos puguen fer les seues necessitats.

La plataforma denuncia que el model de servei actual no és suficient per a mantenir neta la ciutat i demana que es faça un pla de neteja a fons, campanyes de conscienciació a la ciutadania i més espais per a que els gossos puguen fer les seues necessitat davant l’increment del nombre de mascotes.

Alcoi està brut. Esta és la principal tesi que sosté Guanyar Alcoi i part de la població: “el servei de neteja privatitzat és insuficient i que això junt amb la manca de campanyes de  conscienciació efectives ens han portat a aquesta situació que consideren insostenible”, asseguren des del partit.

Mari Carmen Paredes afirma que “fa molts anys que demanem remunicipalitzar la neteja viària no per gust sinó perquè entenem que ens estalviaríem molts diners i la podríem fer més eficient ja que podria adaptar-se millor a les necessitats de la ciutat”.

La plataforma ciutadana indica també que un dels problemes que més afecten a la població són les olors de l’orina dels cans que en alguns arriben a ser insuportables junt amb les deposicions d’excrements que no són recollides pels propietaris dels animals, que representen problemes de insalubritat. Per a solucionar açò Guanyar demana l’execució d’un pla de neteja a fons per a eliminar la brutícia acumulada que no s’elimina amb el servei habitual.

Des de Guanyar Alcoi volen destacar que a més serien necessàries campanyes de conscienciació efectives on s’estudiara l'impacte d’aquestes per tal de poder anar ajustant-les. "Davant l’augment dels animals de companyia en les ciutats es fa més necessari la conscienciació dels propietaris pel que respecta a les deposicions dels animals al carrer". També s’apunta a la necessitat d’espais on les mascotes puguen gaudir i poder fer les seues necessitats tant socials com físiques. “Calen més pipicans en cada barri, més fonts adaptades per a les nostres mascotes i, fins i tot, fonts on poder banyar-se per tal de combatre les altes temperatures” afegeix Paredes.

Segons Paredes: “Les institucions haurien de donar resposta a les necessitats bàsiques de les veïnes i veïns, i des de fa massa temps és evident que la resposta d’este govern no arriba”. La regidora reconeix que cadascú és responsable de cuidar allò comú però que també “cal exigir canvis per a tenir uns serveis públics de qualitat, i exigir-los amb fermesa és un dret i un deure com a ciutadans”.