El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi demana explicacions al govern en la marxa enrere en la licitació del pont de Serelles

Lloc on hauria d'eixir el pont de Serelles

Pablo González: "No sabem quins interessos s’estan defenent quan es té tanta pressa per portar endavant aquest projecte encara que vaja en contra de resolucions judicials"

La plataforma ciutadana, que ara encapçala Sandra Obiol, considera d'irresponsabilitat l’actuació del Govern del PSOE a la licitació del pont de Serelles. L'Ajuntament ha paralitzat de moment l'adjudicació del pont de Serelles, a espera que el jutjat es pronuncie sobre el cas. Des de Guanyar Alcoi troben a faltar algun raonament del canvi de postura. Volen saber el perquè de paralitzar la licitació ara i no fe-ho abans, en el moment de la campanya electoral per a les municipals. Segons Guanyar, en campanya "es va iniciar la licitació del projecte del pont de Serelles amb una sentència contrària pendent de resoldre’s i ara es paralitza".

Guanyar Alcoi qualifica "d'irresponsabilitat" el fet de paralitzar ara la licitació del pont de Serelles. Pablo González, regidor de Guanyar, sosté que “sembla que juguen amb els interessos de tots els alcoians i alcoianes com els ve de gust amb no sabem quins interessos particulars".

Durant la passada campanya electoral el Govern va aprovar la licitació del projecte del pont que proporcionarà un nou accés a la urbanització de Serelles quan hi havia una sentència que obligava a declarar la baixa temerària de la proposta de la UTE adjudicatària i per altra banda a adjudicar el contracte a l’empresa demandant que també es presentava al concurs. En eixe moment des de Guanyar Alcoi es considerava que adjudicar eixa licitació en plena campanya "era un acte electoralista perquè es portava endavant un procés que anava en contra d’una sentència i que el lògic era esperar-se a la resolució del recurs que plantejava l’Ajuntament per seguir endavant amb el procés d’adjudicació".


Des de l'Ajuntament asseguren que ho paralitzen ara per "cautela" fins que els tribunals decidisquen sobre el seu recurs. El Partit Popular tampoc està d'acord amb aquesta decisió del govern. Segons Guanyar, "el Govern del PSOE en canvi argumentava que com que l’Ajuntament havia presentat recurs i la sentència no era ferma podrien seguir endavant. I que encara que l’empresa guanyara el recurs només se l’hauria d’indemnitzar amb 5.000 o 6.000 euros".

Tal com explica el regidor Pablo González “la regidora Lorena Zamorano va arribar a dir que les nostres afirmacions eren vergonyoses i que paralitzar la licitació seria una irresponsabilitat però ara afirma totalment el contrari i diu que paralitzen l’adjudicació fins que els tribunals es pronuncien, just el que demanàvem nosaltres en un principi.” Des de la Plataforma Ciutadana troben a faltar algun raonament del canvi de postura, i com apunta González ”ens agradaria que ens explicaren perquè van decidir anunciar la licitació subestimant els recursos pendents i donant normalitat a l’assumpte. O ho van fer per inconsciència dels perjudicis que podria suposar o per interés electoralista per tal de vendre un projecte més de cara a la galeria. No sabem quins interessos s’estan defenent quan es té tanta pressa per portar endavant aquest projecte encara que vaja en contra de resolucions judicials".