El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi demana que el consistori es faça càrrec dels terrenys d'ampliació de la UPV perquè puga continuar la seua expansió en la ciutat

La portaveu de Guanyar Alcoi, Estefanía Blanes
La diferència entre el que havia pactat amb la UPV i el preu final és de 2,3 milions d'euros, una xifra que algú ha d'assumir, i des de Guanyar volen que siga el consistori

La idea era fer una gran zona verda en els terrenys que queden a l'esquena de l'edifici Carbonell i que baixen fins a la Beniata. L'Ajuntament en el seu dia va valorar els terrenys en 350.000 euros i va procedir a les expropiacions, amb l'objectiu que la UPV els adquirira a eixe preu i fera la zona verda. Però el Tribunal Superior de Justícia va estimar que els terrenys valien 2,6 milions d'euros, i des d'aleshores l'ampliació està paralitzada. Doncs bé, des de Guanyar volen que l'Ajuntament mantinga el preu pactat amb la UPV perquè continue el projecte, i que assumisca la resta, "deute que prové de la mala praxi durant el Govern de Sedano al PP".

Des de Guanyar Alcoi demanen al govern municipal que aposte per un projecte clar de ciutat universitària, i per això proposen que l'Ajuntament es faça càrrec del cost dels terrenys de l'ampliació perquè el campus a Alcoi de la UPV puga continuar la seua expansió a la ciutat. 

Tal com recorden des de Guanyar, l'any 2008 es va anunciar l'ampliació del campus d'Alcoi de la UPV amb un nou poliesportiu i pàrquing, ja construïts; i una nova zona verda en els terrenys del campus adjacents amb la Beniata. L'Ajuntament es va encarregar de l'expropiació dels terrenys, que van valorar en 350.000 euros, amb la idea de després cedir-los, a eixe preu, a la UPV perquè procedira amb l'ampliació. Però en l'estiu de 2015, una sentència del Tribunal Superior de Justícia establia que aquestes expropiacions tenien un valor de 2,6 milions d'euros, que l'Ajuntament haurà de pagar als propietaris de manera fraccionada. Una sentència que va paralitzar el projecte d'ampliació, i la zona verda continua en l'aire.

Doncs bé, en aquest panorama, des de Guanyar reivindiquen "la importància de què la UPV se senta volguda a la ciutat", i per això proposen que l'Ajuntament es faça càrrec de la diferència entre els 350.000 euros de la valoració del consistori i els 2,6 milions que estipula el TSJ.

Per a la portaveu de Guanyar, Estefanía Blanes, "l'EPSA s'ha vist envoltada de qüestions alienes i en mala praxi política del govern de Sedano i de l'administració pública, fets que han encarit el preu del metre quadrat. I com a conseqüència haurà de fer front a un import més de 7 vegades superior a l'estipulat en un principi. En aquestes circumstàncies és normal que l'EPSA haja refredat les seues intencions d'expandir el campus i haja ajornat de forma indefinida l'ampliació amb la urbanització de la zona verda". Blanes considera que des de l'Ajuntament sempre s'assenyala la importància del campus de la UPV d'Alcoi, però "a l'hora de la veritat, tot queda en paper mullat i condemnem a la UPV a fer front a un pagament que supera en més de 7 vegades l'inicial acordat". És per tot açò que des de Guanyar demanen que l'Ajuntament mantinga el preu acordat amb la UPV, de 350.000 euros, per tal que continue l'ampliació; i que assumisca la diferència. 

Però des de Guanyar van més enllà, i a més demanen que el projecte d'ampliació s'unisca a la proposta que ha fet la plataforma per a crear un Bosc Urbà, i així "crear un espai extens, verd i per al ciutadà que s'estenga des dels terrenys de la UPV fins a la zona de l'Ecoparc, creant una zona verda extensa entre el Santiago Payá i la Zona Alta d'Alcoi que aporte qualitat de vida a les persones".