El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi demana que es convoque la comissió especial de la Covid-19 a la Residència Domus VI

Domus VI d'Alcoi / AM

Segons Obiol, “estem a l’espera que el govern que és qui té la capacitat de fer la convocatòria, organitze aquesta comissió. Estem segures que si no ho han fet fins ara serà per motius logístics que es resoldran en breu, de cap manera pensem que el govern d’Alcoi vol fer com si res haguera passat.”

Guanyar Alcoi vol donar veu a totes les parts implicades en la gestió de la Residència Domus Vi del carrer Oliver, on han mort més de 70 residents a causa de la Covid-19. Des de la plataforma ciutadana asseguren que aquesta comissió es va acceptar a juliol.

Ací deixem el comunicat complet de Guanyar Alcoi:

Obiol: “Crec que tenim dret a saber, a ser tractades com a persones adultes”


Guanyar reclama la comissió especial sobre Domus Vi que es va acceptar al mes de juliol


La comissió proposada per Guanyar pretén donar veu a tots els agents implicats, perquè cal reparació a les víctimes i cal aprendre de les errades.

Arran de la carta que la direcció de Domus Vi ha dirigit al seu equip de treballadores i treballadors i publicada a la premsa local Guanyar vol manifestar, de nou, la necessitat de posar llum al que ha passat en la gestió de la 1a onada de la pandèmia al si del centre geriàtric. Segons la plataforma, el govern del PSOE, va acceptar convocar una comissió especial per a que es pogueren expressar totes les persones que s’han vist afectades per la gestió de la Covid-19 a la residència. Per a la regidora Sandra Obiol: “la carta publicada per la direcció de Domus Vi reafirma encara més la necessitat d’escoltar a la direcció però sobretot d’escoltar als treballadors i treballadores a través dels seus representants sindicals. Volem saber en quina situació es troben i en quines condicions treballen. Crec que tenim dret a saber, a ser tractades com a ciutadanes i com a persones adultes. Volem entendre, com a societat, què ha passat i previndre’ns per a que no ocórrega mai més. Eixe és el millor homenatge que podem retre als que han patit i estan patint per aquesta pandèmia”.

Guanyar a data de 25 de juliol va proposar al govern i a la resta de grups de la corporació la següent conformació d’aquesta comissió:
- Plataforma de familiars de les persones residents a Domus Vi
- Direcció de la residència d’Oliver.
- Representants dels treballadors i treballadores
- Responsable de l’àrea de salut pública
- Responsable de l’UHD
- Responsables de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives
- Tota aquella persona que es trobe afectada i vulga participar-hi.


La plataforma en paraules de la seua portaveu: “estem a l’espera que el govern que és qui té la capacitat de fer la convocatòria, organitze aquesta comissió. Estem segures que si no ho han fet fins ara serà per motius logístics que es resoldran en breu, de cap manera pensem que el govern d’Alcoi vol fer com si res haguera passat.”