El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi demana que s'avance en el Pla d'Accessibilitat Integral per a la ciutat

Accés a l'antiga escola industrial, al passeig Ovidi Montllor

El pla d'accessibilitat fou una proposta aprovada en el marc dels pressupostos participatius de 2014.

La plataforma ciutadana sol·licita que el pla afecte de manera integral a tota la ciutat, encara que des del govern aposten per un pla "executable", que s'adapte al model canviant de ciutat actual.

El pla d'accessibilitat integral fou aprovat en la campanya de pressupostos participatius de 2014, any des del qual segons Guanyar "s'ha parlat molt, però de moment continua incomplet". Des de la formació consideren que l'actual pla té un caràcter parcial, segons el qual "s'ha deixat fora el 70% dels carrers de la ciutat".

Al govern local justifiquen aquesta modalitat, per tractar-se d'un pla més "realitzable" i que s'adapta millor a l'actual model de ciutat canviant. La regidora de participació, Maria Baca, justifica la idoneïtat del pla assegurant que en ell s'han "diagnosticat i analitzat les vies principals i secundàries en funció de la concurrència i la connexió entre serveis públics". Assegura Baca que per a veure implementat aquest pla hauran de transcórrer 20 anys, per tant "no tindria molt sentit" diagnosticar tots els carrers de la ciutat. El que s'ha de fer, apunta la regidora, "és començar a actuar sobre els punts analitzats, i treballar en la resta de llocs puntualment i de manera coordinada amb els col·lectius de la ciutat, com per exemple les associacions de veïns".

Els següents passos de l'administració seran doncs convocar a la comissió d'accessibilitat per tal de confirmar la planificació d'actuacions durant els pròxims tres anys, així com treballar en una ordenança que vinga a complementar el pla d'accessibilitat.