El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi demana subvencions municipals per a la retolació de comerços en valencià

Naiara Davó / Guanyar
"En un primer moment el Govern al·legava complicacions legals però gràcies a Guanyar Alcoi ara es treballarà per l'elaboració d'una reglamentació pròpia que ho permeta"

Guanyar planteja subvencions per a rètols públics o de vehicles, material promocional com cartells, fullets o tríptics, la denominació dels productes i/o del seu etiquetatge així com el material d'embalatge. I com a possibles beneficiaris plantejàvem que pogueren ser: associacions, comerços, empreses, indústries i professionals d'Alcoi

Després de la desaparició de les ajudes de Conselleria pe a la retolació en valencià en comerços, Guanyar ha instat al govern municipal a que ajude als establiments en la promoció del valencià. Els d'Estefania Blanes han proposat la implantació d'unes subvencions locals pròpies. Segons la versió de la coalició d'esquerres, "en un primer moment el Govern al·legava complicacions legals però gràcies a Guanyar Alcoi ara es treballarà per l'elaboració d'una reglamentació pròpia que ho permeta".

La regidora de Guanyar Alcoi, Naiara Davó, opina que "per a avançar cap a la plena normalització de la llengua pròpia en tots els àmbits de la societat no hem de retallar en esforços en la promoció del valencià". Existien diverses ajudes des de la Generalitat per la promoció de l'ús del valencià en retolacions i material comercial però han deixat d'oferir-se. Per aquesta raó Davó considera que "es podrien implantar unes subvencions pròpies en l'àmbit local i que, en el cas que des de Conselleria tornaren a oferir-se ajudes, les locals pogueren complementar-les."

Durant el Plenari Municipal de març, Guanyar Alcoi va presentar un prec al Govern perquè s'estudiara la implantació una subvenció pròpia per ajudar econòmicament la retolació en valencià en el terme municipal d'Alcoi i que puga complementar a les existents. Com a exemples de possibles objectes de la subvenció, Guanyar planteja els rètols públics o de vehicles, material promocional com cartells, fullets o tríptics, la denominació dels productes i/o del seu etiquetatge així com el material d'embalatge. I com a possibles beneficiaris plantejàvem que pogueren ser: associacions, comerços, empreses, indústries i professionals d'Alcoi.

Davant d'aquest prec i segons Guanyar, el regidor de Política lingüística, "Raül Llopis rebutjava el prec en un primer moment al·legant problemes legals, ja que a l'Ajuntament d'Alcoi no disposàvem de cap reglament que regulara aquesta qüestió. Finalment, en la Comissió informativa corresponent realitzada el dimarts 3 d'abril es va acceptar la proposta i s'ha assegurat que des del departament corresponent es treballarà per elaborar un reglament i portar a terme la implantació d'aquestes ajudes".