El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi denuncia continus retards i falta d'informació en les obres d'Entença

El carrer Entença en obres /AM

Estefanía Blanes critica que des del 2015 anuncien aquest projecte, "han tingut més de 3 anys per planificar la reforma però això no ha servit per a res, perquè ens trobem amb la tònica general que hi ha més improvisació que planificació".

"Tenim clar que en unes obres poden haver-hi imprevistos i retards" diu la portaveu de Guanyar Alcoi, Estefanía Blanes, "però sembla que s'ha convertit en una mala costum, a més informen que les obres van a bon ritme, inclús millor del que pensaven i després ens trobem que es dilaten les obres més enllà del termini màxim. És incomprensible"

Guanyar Alcoi critica així el que consideren una falta de planificació i informació sobre els terminis en les obres d'Entença, "retards que, lluny d'informar-se, s'oculten i causen molèsties a la ciutadania". Des de la plataforma fan un detallat llistat de la informació que han rebut tant des del consistori com pels mitjans de comunicació al llarg del procés de les obres d'Entença. Així, comencen amb l'anunci electoral de Toni Francés durant la campanya del 2015 quan "va prometre que la reforma començaria abans d'acabar el mateix any. No obstant això i una vegada investit el Govern de Toni Francés els terminis per començar l'obra han anat allargant-se". Guanyar explica que l'inici de les obres es va anunciar també per al 2016, però no és fins setembre del 2017 quan s'aprova la licitació. S'anuncia també que l'obra es farà de febrer a desembre, però en febrer es retarda l'inici de les obres, primer a març i finalment a abril quan efectivament comencen.

Ja començades les obres, des de Guanyar asseguren que els retards continuen. La primera fase s'estimava en 3-5 mesos, però, segons Guanyar, Toni Francés assegurava que les obres s'acceleraven perquè les incidències eren mínimes. "No obstant això, les obres de la primera fase no van acabar abans del previst, sinó quasi un mes després". Ara en la segona fase diuen que també hi ha hagut retards en l'enquitranat "previst per al 5 de novembre, posteriorment per al 19 i finalment va començar l'endemà, el 20 de novembre".

Estefanía Blanes considera que el govern municipal "ha jugat amb els veïns i veïnes i ha ocultat informació sobre retards per tal de no desdir-se, però això genera confusió en la gent i frustració".I des de Guanyar reclamen "serietat i rigorositat en les informacions que es donen als veïns i veïnes. El Govern del PSOE ha de ser molt conscient que Entença està causant moltes molèsties a la ciutadania i hauria de ser prudent en les informacions que es donen, perquè està havent-hi retards en l'obra que no són comunicats. Des de 2015 duen anunciant l'inici imminent de l'obra, és a dir, han tingut més de 3 anys per planificar la reforma però això no ha servit per a res, perquè ens trobem amb la tònica general que hi ha més improvisació que planificació i la ciutadania ho nota i es ressent".

Imatge facilitada per Guanyar Alcoi