El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi denuncia la ciutat continua sense un Reglament d'Ordenació Municipal

Estefania Blanes, protaveu de GUanyar Alcoi
El ROM és obligatori per a tots els municipis de més de 20.000 habitants, però Guanyar critica que la redacció n'està paralitzada

Es va crear un grup de treball per a redactar aquest ROM, que regularà totes les comunicacions i reunions en l'Ajuntament. Però des de Guanyar asseguren que està paralitzat des de febrer del 2017 i reclamen que es reprenguen els treballs per tal d'acomplir amb la llei.

És el conegut com a ROM, el Reglament Orgànic Municipal, un text on s'arrepleguen totes les normes i regles d'actuació municipal. És a dir, com funcionen els plens municipals, les juntes, o les comissions informatives; o com ha de ser la comunicació entre govern i oposició, o entre ajuntament i veïns. Un text bàsic de funcionament que és obligat per als ajuntaments de més de 20.000 habitants, tal com recull la Llei de Règim Local de la Comunitat Valenciana.

Doncs bé, a Alcoi la redacció d'aquest ROM està paralitzada des de fa un any, segons denuncien des de Guanyar Alcoi. La seua portaveu Estefania Blanes recorda que a principis de la legislatura es va crear un grup de treball per a la redacció del document, i es va establir un índex i un calendari. Però Blanes diu que "vam ser els únics que vam realitzar les aportacions acordades", i assegura que les reunions s'anul·laren en febrer del 2017 "ja que cap grup municipal més va fer les aportacions que pertocaven". Així les coses consideren que "la paralització ha sigut per una banda pels grups que no han fet les aportacions en què ens vam comprometre, i per altra banda pel Govern del PSOE que sent el gestor i el que hauria d'impulsar el treball d'aquesta mesa, no ha sigut capaç en un any de reprendre les reunions".

Altre dels punts que critica Estefania Blanes és que el grup de treball "ja naixia molt limitat a causa que el Govern de Toni Francés no estava disposat a tractar temes com els sous o les alliberacions del personal de confiança i regidors". Tot i això diu que "es va acordar treballar el document i deixar per al final els temés més conflictius per tal de no paralitzar l'elaboració del reglament", i per això reclama a l'alcalde Toni Francés "més implicació en el bon funcionament de la gestió de l'Ajuntament i en l'acompliment de la llei".