El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi denuncia la 'paràlisi' del Consell de Medi Ambient durant 3 anys

Jordi Martínez i l'empresa Lovic expliquen el plec a oposició i consell de participació de Medi Ambient (Reunió del 2016) / Ajuntament

Segons indica Guanyar, l'última ocasió que es va convocar fou en 2016 per tractar el nou plec de condicions del servei de recollida de la brossa i neteja viària.

La plataforma ciutadana Guanyar Alcoi ha denunciat que el govern municipal fa 3 anys que no convoca el Consell de Medi Ambient. Pablo González, regidor de Guanyar, indica que aquest òrgan hauria de ser “absolutament bàsic amb la gestió del medi ambient, una qüestió que hauria de ser prioritària per a qualsevol govern davant l’emergència climàtica que estem vivint”. González també carrega contra el regidor de Medi Ambient, Jordi Martínez, dient que el socialista "es va dedicar a presumir d’aquesta llunyana convocatòria, i fins i tot tirava en cara a altres regidors anteriors que no l’hagueren convocat en un període de dos anys”.

Cal recordar que aquest òrgan es va formar a 2011. Segons indica Guanyar, l'última ocasió que es va convocar fou en 2016 per tractar el nou plec de condicions del servei de recollida de la brossa i neteja viària. Des de la plataforma, que encapçala Sandra Obiol a l'Ajuntament, sostenen en un comunicat que "en aquests consells la ciutadania té l’oportunitat d’informar-se de primera mà dels assumptes que es tracten, aportar idees i fer un seguiment de les accions del govern. Però la seua convocatòria a vegades és irregular i es fa només a conveniència del Govern".

El regidor Jordi Martínez s’enorgullia aleshores en una nota de premsa de l’Ajuntament per realitzar un acte de participació en el qual l'obligava la llei per la contractació d’aquest servei i deia "volem posar en valor la feina del Consell de Medi Ambient. Ara tenim un tema molt important com és la brossa però també en vindran d’altres. És una llàstima crear un òrgan de participació i oblidar-se d’ell al llarg de diversos anys perquè demostra que no es creu en la seua tasca; o que com no es fa treball de gestió doncs no hi ha res que tractar".

Ara, han passat més de tres anys i ha seguit sense convocar-se pel que, tal com explica el regidor Pablo González “subscrivim les paraules del senyor Martínez de fa més de tres anys i esperem que des de la nova gestió de la regidoria es confie més en aquest òrgan convocant-lo regularment per informar de tots els assumptes que tinguen a veure amb temes mediambientals i no es publicite només per unflar el pit quan convé. Demanem en definitiva més participació i transparència“. Un exemple de les qüestions que han deixat de tractar-se de forma participada és el Pla d’acció local de l’Agenda 21 desenvolupat en els grups de treball que tingueren lloc fa dues legislatures. En aquest es plantejaven diversos plans estratègics en matèria de gestió de residus, gestió sostenible de l’aigua, urbanisme ecològic, gestió agrícola i forestal, energia o educació ambiental, oci i comunicació.