El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi denuncia les "irregularitats" del govern municipal a la Fira Tapa i Festa

Fira Tapa i Festa / AM
La coalició d'esquerres preguntarà a la següent comissió informativa sobre l'esdeveniment

Guanyar Alcoi creu que la Fira Tapa i Festa, organitzada per l'Ajuntament d'Alcoi i on el principal patrocinador era Mahou, ha desembocat en "el menyspreu a empreses alcoianes del sector agroalimentari, que en principi havien de tindre un tracte prioritari per part del Consistori". També veuen una circumstància estranya que "es va anunciar a les xarxes que durant la fira actuarien joves grups alcoians, i només es va produir una d'aquestes actuacions: la del primer dia (que va acabar de sobte amb la caiguda de la xarxa elèctrica), mentre que la resta de dies no van haver concerts"

La Fira Gastronòmica Tapa i Festa, que va tindre lloc a la Glorieta durant els dies de Moros i Cristians a Alcoi, no ha eixit com esperava per a tothom. Guanyar Alcoi denuncia que "s'ha volgut vendre un èxit aclaparador, i des del principi al final de la gestió hem trobat torpeses i fins i tot irregularitats, que a més han desembocat amb el menyspreu a empreses alcoianes del sector agroalimentari, que en principi havien de tindre un tracte prioritari per part del Consistori". Aquesta acusació, no només l'ha fet Guanyar, sinó que també la fa l'empresa alcoiana de cervesa artesana Sphiga, com es pot veure a aquest article d'opinió. Aquest vet a Sphiga també l'ha denunciat Guanyar. A més, Guanyar Alcoi també afirma que "el primer dia de la Fireta, el Dia dels Músics, es va haver de suspendre el concert que s'estava celebrant allà perquè el comptador es va cremar".

Estefania Blanes, portaveu de Guanyar, compta quines altres "circumstàncies reprobables" ha hagut en l'organització de la Fira Tapa i Festa: "Per començar, se'ns van enviar els tres pressupostos presentats per les tres empreses que optaven a organitzar l'esdeveniment. El pressupost de l'empresa a la qual es va contractar té data d'entrada a l'ajuntament del 10 de març; i la primera reunió per tractar amb els hostalers la fira va ser el 7 de març. Aquell dia, el màxim responsable de l'empresa que va ser contractada ja va portar el pes de la reunió; els hostalers als quals hem consultat ens confirmen que ja des d'aquell moment ningú tenia el mínim dubte de qui organitzava. No és la primera vegada que ens trobem amb aquesta forma d'actuar: s'adjudica una feina i, després, per donar aparença de transparents, hi ha un paripé de demanar tres pressupostos diferents".

Sobre l'actuació de grups joves alcoians, Blanes sosté que "es va anunciar a les xarxes que durant la fira actuarien joves grups alcoians, i només es va produir una d'aquestes actuacions: la del primer dia (que va acabar de sobte amb la caiguda de la xarxa elèctrica), mentre que la resta de dies no van haver-hi concerts".

Guanyar Alcoi preguntarà a la propera comissió informativa per alguns aspectes. Estefania Blanes conclou dient que "lamentem, una volta més, que els interessos del govern passen per oferir bona imatge i ocupar-se poc de vetllar pel benestar dels alcoians. En principi contemplàvem la Fira Gastronòmica com una bona idea, fins i tot encara defensem que pot ser una proposta molt interessant. Però, per suposat, així és com no s'haurien de fer les coses".

Segueix-me a Twitter: @Rubenet26