El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi denuncia que encara no han pogut vore l'expedient del Pla Integral d'Accessibilitat perquè el consistori "no sap on està"

Estefania Blanes, portaveu de GUanyar Alcoi
Asseguren que l'han demanat en diverses ocasions en els últims 80 dies i encara no han pogut accedir a ell

Asseguren que l'han demanat en diverses ocasions en els últims 80 dies, des que tenen accés a ell, però que des del consistori els han reconegut que no saben on està. Guanyar Alcoi considera molt important que es faça un Pla Integral, que amplie el ja presentat per tal d'incloure tots els carrers de la ciutat. I critiquen que "retardant de forma voluntària l'accés a la informació" posen pedres al treball de l'oposició.

En març de l'any passat Alcoi presentava el seu Pla d'Accessibilitat, amb una anàlisi de part de la ciutat per a determinar on calia actuar. Des de l'associació Avanzar, una de les promotores i demandants d'aquest pla, consideraren que el pla estava incomplet perquè analitzava tan sols el 31 per cent dels carrers de la ciutat, així que demanaren amb caràcter d'urgència que es fera un Pla Integral que incloguera tots els carrers.

Doncs bé, des de Guanyar Alcoi expliquen que tenen accés a l'expedient des del passat 30 d'octubre, i des d'aleshores l'han demanat en diverses ocasions per tal de comprovar què s'ha contractat amb l'empresa redactora i si efectivament es té previst ampliar l'actual pla. Però el consistori "no sap on està". La portaveu de Guanyar Estefanía Blanes diu que "el regidor del Govern Manolo Gomicia ens ha transmés que no troben aquest expedient. Primer ens van dir que estava al departament de participació ciutadana, posteriorment, quan vam anar allí i ens van dir que no el tenien, ens van remetre a Arquitectura i després a Urbanisme, en cap departament afirmen tindre'l i el regidor, posat en sobre avís, no ha fet res per solucionar aquesta irregularitat".

Des de Guanyar Alcoi consideren que el Pla Integral d'Accessibilitat "ha de ser una aposta forta d'aquest Ajuntament", però aquests problemes amb l'accés a documentació mostren "una clara i lamentable gestió del Govern del PSOE, que es veu superat pel dia a dia, menyspreant a la resta de la corporació municipal i retardant de forma voluntària l'accés a la informació per tal d'evitar la responsabilitat més gran que tenen els grups de l'oposició: fiscalitzar l'acció del Govern". Asseguren que han fet "nombrosos avisos al regidor" en aquests 80 dies i demanen una solució "perquè aquesta falta d'accés a la informació és una qüestió greu".