El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi es congratula que el govern municipal cree una Empresa Pública

Cristian Santiago
La coalició va demanar que s'incloguera en una partida en els pressupostos del 2016

Segons el regidor de Guanyar Alcoi, Cristian Santiago, "és molt bona notícia perquè l'empresa pública té per finalitat augmentar els llocs de treball mitjançant la contractació directa. Ara bé, per a posar-la en marxa de forma òptima farà falta pressupost, iniciativa política i la implicació dels tècnics municipals a l'hora de dissenyar estratègies de ciutat"

La petició que va fer Guanyar Alcoi pareix que serà una realitat. El govern municipal ha acceptat crear una empresa pública dins del Pressupost del 2017. Aquesta petició, que s'atribueix Guanyar, la van demanar a 2015 per incloure-la a 2016. Segons el regidor de Guanyar Alcoi, Cristian Santiago,"és molt bona notícia perquè l'empresa pública té per finalitat augmentar els llocs de treball mitjançant la contractació directa. Ara bé, per a posar-la en marxa de forma òptima farà falta pressupost, iniciativa política i la implicació dels tècnics municipals a l'hora de dissenyar estratègies de ciutat".

Alcoi està més prop de tindre una Empresa Pública. Santiago continua dient que "d'aquesta forma s'agilitzarà la gestió municipal i es podran crear nous llocs de treball des de l'administració local vinculats al Benestar Social, la millora del medi ambient i la millora i ampliació dels serveis públics. I encara més, serà un instrument per a la promoció econòmica de la ciutat i podrà facilitar en un futur pròxim la recuperació, gestió i manteniment dels serveis bàsics com la Recollida de Brossa i Neteja Viària".

Amb l'empresa pública, l'Ajuntament tindrà un instrument de gestió prou flexible per a aconseguir els objectius d'agilitat, oferta laboral, millora i increment dels serveis públics i serveis d'Acció Social vinculats al Departament de Benestar Social i al Medi Ambient. Sempre tenint en compte la normativa de règim local, urbanística, de contractació o d'ordenació del territori. Des de Guanyar afirmen que "també es podrien realitzar Estudis Urbanístics de rehabilitació, millora, adequació de solars, lloguer social, i obres per a dotació de serveis i infraestructures urbanes o producció i explotació d'energies renovables".