El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi esbossa el seu programa apostant per un canvi de model econòmic

Estefania Blanes (esquerra) i Sandra Obiol (dreta) aposten per coordinar la política municipal amb l'autonòmica.

La plataforma ciutadana Guanyar Alcoi ha donat a conéixer els principals reptes del seu programa econòmic, plans que contemplen un nou model econòmic adaptat a l'entorn natural d'Alcoi i a les necessitats reals de la ciutadania.

D'aquesta manera ho ha exposat la candidata a l'Alcaldia per Guanyar Alcoi, Sandra Obiol, qui s'ha encarregat d'anticipar part del programa que la formació presentarà de cara a les pròximes eleccions municipals. Dins del nou model econòmic defensat, Guanyar Alcoi aposta per generar ocupació dins del servei públic, un àmbit on la mitjana de gent ocupada al País Valencià (12,6%) es troba per sota de la mitjana espanyola (16%). Obiol ha parlat d'adoptar un "compromís amb la dignitat dels treballadors", afavorint la posada en marxa de plans de conciliació i d'igualtat amb les empreses, i exigint l'aplicació de criteris de responsabilitat social en l'àmbit empresarial.

També ha parlat la candidata del valor de la innovació social, el qual implica la col·laboració amb l'estament universitari de la ciutat. En la mateixa línia s'ha referit a la Formació Professional, assegurant que cal una coordinació entre les polítiques econòmiques i les polítiques educatives.

Respecte a l'ocupabilitat, Obiol considera que s'han de "promoure línies d'emprenedoria amb dignitat", amb una planificació a mitjà termini, i ha alertat de la consideració de certes polítiques 'd'autoempleabilitat' com una "forma de precarietat".

Vincles amb la candidatura d'Unides Podem-Esquerra Unida

L'actual portaveu del grup municipal de Guanyar Alcoi i candidata a les Corts per Unides Podem-Esquerra Unida, Estefania Blanes, ha comparegut en companyia d'Obiol per a escenificar l'entesa entre totes dues formacions. Blanes ha considerat que les propostes a nivell a municipal han d'anar en consonància amb l'administració autonòmica, per això ha defensat una "col·laboració i una comunicació continuada" entre la plataforma municipal alcoiana i la coalició d'esquerres en les Corts.