El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi estudia emprendre accions legals davant la no assignació d'un secretari per al seu grup municipal

Sandra Obiol, cap de llista de Guanyar Alcoi, el dia de les eleccions municipals.

Els 7 grups municipals de l'Ajuntament d'Alcoi s'han de repartir 12 càrrecs de confiança. La repartició que deixa a Guanyar Alcoi sense secretari és fruit de la primera proposta feta pels socialistes, la qual encara no és definitiva.

L'assignació de personal de confiança entre els diferents grups municipals de l'Ajuntament d'Alcoi està suscitant discrepàncies. Guanyar Alcoi considera "arbitrària i antidemocràtica" l'assignació de personal, un repartiment que deixaria a la plataforma ciutadana sense cap secretari. La líder de la formació, Sandra Obiol, no descarta fins i tot emprendre accions legals contra aquesta decisió.

Assegura Obiol que "hi ha jurisprudència al respecte que assenyala que un tracte desigual de la representativitat de la corporació ha de ser assumida com una mala pràctica, i castigada". La denúncia de Guanyar ve motivada pel fet que altres dos partits (Compromís i Ciutadans) amb la mateixa representació municipal (dos regidors) sí tindrien secretari propi, mentre que a Guanyar se'ls ha negat. "Tenim la mateixa representativitat. No val ara inventar-se uns criteris per crear una desigualtat evident entre grups municipals" asseguren des de la plataforma.

La cap de llista del partit explica que en les reunions mantingudes amb Toni Francés han oferit el seu "suport al govern en tot allò que supose millorar la qualitat de vida de la ciutadania, però també anunciant una oposició ferma". Aquesta "cordialitat" no ha impedit segons Guanyar que s'haja produït "una deficient visió del joc democràtic" a la primera proposta que el Patit Socialista ha fet als grups polítics.

Finalitza Obiol afirmant que "l'alcalde no pot saltar-se la voluntat democràtica per acumular una legió d'assessors i dedicacions exclusives, deixant a l'oposició sense recursos per fer el nostre treball".