El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi exigeix a la Generalitat la paralització de l'ATE d'Alcoinnova arran la sentència Xarxa Natura 2000

El TSJ dóna la raó als ecologistes i diu que s'havia desprotegit zones dels parcs naturals. En el cas concret de la Font Roja afecta a la zona on s'instal·larà Alcoinnova

Els ecologistes havien impugnat el decret del 2012 de la Generalitat que desprotegia part del parc natural de la Font Roja, entre altres. Ara la justícia els dóna la raó, i des de Guanyar reclamen a la Generalitat que ho paralitze tot fins saber "com s'encaixa aquesta nova sentència en la gestió de l'ATE d'Alcoinnova". I és que part dels terrenys desprotegits afecten la zona on s'implantarà el parc tecnològic.

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha declarat nul el Decret del Govern Valencià del 2012 en el que es desprotegia part dels parcs naturals, en concret, més de 8.000 hectàrees de les serres de Mariola i Font Roja. Ha sigut gràcies a la impugnació feta per Ecologistes en Acció, i que ara ha aconseguit resposta judicial.

Doncs bé, donada està sentència, des de Guanyar Alcoi demanen a la Generalitat que paralitze l'ATE d'Alcoinnova precisament perquè, segons explica la portaveu del grup, Estefania Blanes, "una part dels terrenys que el Tribunal considera insuficientment protegits és la que coincideix amb l'àrea d'esmortiment d'impactes de la Font Roja a la partida de La Canal, justament on La Española pretén dur a terme el seu projecte".

Des de Guanyar reconeixen que la Generalitat ja va revertir aquesta desprotecció en l'any 2015, però que "no s'ha actuat per corregir els efectes d'aquella desprotecció de quasi 2 anys, període durant el qual es va aprovar l'ATE d'Alcoinnova". I ara considera que "aquesta sentència reforça les tesis de què aquest espai ha de protegir-se, no sols per l'Aqüífer del Molinar d'on beu gran part de la població d'Alcoi, sinó pel seu gran valor mediambiental".

Així les coses, des de Guanyar exigeixen la Generalitat "per prudència i per precaució", que faça tots els possibles "per paralitzar el projecte fins que els Tribunals decidisquen com s'encaixa aquesta nova sentència en la gestió de l'ATE d'Alcoinnova".